''Allahınızı severseniz iptal edelim''

MÜSİAD tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ankara İftarı'na katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hazırlanan 5 yıldızlı sofraya isyan etti. Somali'de yaşananları hatırlatan Çiçek, "'Allahınızı severseniz şu iftarları bu zamanda iptal edelim" dedi.

''Allahınızı severseniz iptal edelim''
MÜSİAD tarafından geleneksel olarak düzenlenen 19. Ankara İftarı'na katılan Çiçek, yemek sonrası kürsüye çıkar çıkmaz lüks iftarlara tepki gösterdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek özetle şunları kaydetti:

ALLAHINIZI SEVERSENİZ İPTAL EDELİM
'Allahınızı severseniz şu iftarları bu zamanda iptal edelim. 30 yıldır katılıyorum, yüzde 70 aynı insanlar. Belli ki israf yapıyoruz. Kişi başı 30 dolardan başlayan ve 60 dolara varan paralar ödeniyor. Eğitim bursuna, ekmeğe ihtiyacı olan insanlar var. Yedik, içtik ama kusura bakmayın bunu da söylemek lazım. Bir yerden bunu değiştirmemiz lazım. Somali'deki kardeşlerimiz için bu Ramazan daha farklı davranmamız lazım' dedi.

BDP'YE DE TEPKİ GÖSTERDİ
Çiçek, BDP'nin 'alternatiif cuma' girişimine de tepki göstererek, 'Bir yandan alternatif cuma yapıyorlar, diğer taraftan rahmet ayında kan döküyorlar. İki yaşındaki çocuğu katledip buna da barış diyorlar' diye konuştu.
İftara katılan Kızılay Başkanı Tekin Küçükali de işadamlarından cep telefonlarını çıkararak Somali'ye yardım SMS'i atmalarını istedi.