Yapı Kredi'den 4 yeni kitap

Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Dizisi, Oğuz Tansel'in "Üç Kızlar" adlı kitabını yayımladı. Yayınevi ayrıca Red Kit'in maceraları ile Ayşegül'ün albümlerini de yayımlamaya devam ediyor.

Yapı Kredi'den 4 yeni kitap
Oğuz Tansel'den masallar…

Oğuz Tansel'in derleyip çocuklar için yeniden kaleme aldığı, büyüklerin de okuyabileceğini dile getirdiği bu masallar dizisi dört küçük kitaptan oluşuyor.

Üç Kızlar, Altı Kardeşler, Yedi Devler ve Mavi Gelin...

İlk kitap Üç Kızlar, 1 tekerleme ile 5 masaldan oluşuyor.

Okunan, kendini okutturan bu masallar sınırsız bir dünyanın dil ve kültür ayrılığı bilmeyen yaramaz çocuklarına benziyor.

Olamaz dediğimiz şeylerin bir çırpıda hayatımıza girmesi, varlıklarını ancak masallara borçlu olduğumuz kahramanların bir görünüp bir kaybolmaları, sislerle örtülü ama istersek olanca açıklığıyla önümüze serilen, yalnız kendisine benzeyen ve sonsuzmuş gibi gelen anlatılar...

Red Kit posta arabasını koruyor

Red Kit'in maceralarını yayımlamaya devam eden Yapı Kredi Yayınları, bu kez klasikler arasında yerini çoktan alan Posta Arabası'nı yayımladı.

Batı'nın en önemli posta ve yolcu taşıma şirketinin başı haydutlarla derttedir. Batı'da haydut ve dert denince ilk akla gelen isim olan yalnız kovboydan yardım istenir.

Hepsi birbirinden masum görünen yolcuları, çok değerli altın yükü, sürücüsü Hank'la yola çıkan arabanın yolu tehlike ve engellerle dolu olsa da Red Kit ile Düldül'ün varlığı, her koşulda hedefe ulaşma garantisi anlamına gelmektedir.

Morris ile Goscinny'nin Posta Arabası ilk kez 1968'de yayımlandı.

Ayşegül'den 2 yeni albüm

Yapı Kredi Yayınları, milyonlarca çocuğa okuma zevki kazandıran Ayşegül'ün albümlerini yayımlamaya devam ediyor.

"Ayşegül Doğayı Koruyor" ve "Ayşegül Akıllı Köpek" dizinin iki yeni albümü oldu. Böylece serideki albüm sayısı 16'ya ulaştı.

Ayşegül öyküleri, yalın bir olay örgüsünün yalın bir anlatımından oluşur. Ama öykü kadar, kitabın her sayfasını süsleyen şiir gibi resimler de çok etkileyicidir.

Ne yapar Ayşegül? Örneğin her çocuk gibi kardeşiyle çekişir, kavga eder. Sonra kardeşine haksızlık yaptığının bilincine varır, onun gönlünü almak için mektup yazar, resim yapar, bir armağan götürür ona.

Oysa o arada kardeşi de ablasına karşı haksızlık yaptığını düşünmektedir. İki kardeş hemen barışır. Annelerinin ve babalarının gönlünü almaya giderler.