Feshane'de Ramazan bir başka

Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmez mekânlarından Feshane'de ilk kandil yandı. Ramazan ayının ilk gününde başlayan etkinlikte mehter konserleri, heyecanlı yarışmalar, birbirinden renkli gösteriler sunuldu. Tasavvuf Müziği'nin büyülü nağmeleri eşliğinde gerçekleşen sema gösterileri manevi ruhu doruğa çıkardı.

Feshane'de Ramazan bir başka
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş tarafından 31 Ağustos- 2 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul’un üç tarihi noktası Eyüp, Topkapı ve Üsküdar’da gerçekleştirilecek “Kandiller Yanarken Uluslararası İstanbul Ramazan Etkinlikleri” tüm hızıyla devam ediyor. 31 Ağustos Pazar günü Cevizlibağ Topkapı Kültür Parkı’nda Türk Müziği’nin güçlü yorumcusu Ahmet Özhan özel konseriyle başlayan etkinliğin üç mekanından biri olan Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programlar ramazan ayının ilk günü yapılan görkemli bir törenle başladı.

32 gün boyunca 4 farklı sahnede ramazan ayının ruhuna uygun 200’e yakın gösterininsunulacağı etkinliklerin ilk günü oldukça renkli geçti. İBB Kent Orkestrası Mehteran Takımı’nın açılış konseriyle başlayan etkinliğe her yaştan vatandaş katıldı. Feshane ziyaretçilerini beş metre yüksekliğinde özel olarak tasarlanan Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca, Keloğlan, İbiş ve çizgi kahramanların şişme karakterleri karşıladı. Ramazan davulcusunun söylediği manilere ziyaretçiler de eşlik etti. Gökkuşağının tüm renklerinin hâkim olduğu etkinliğin ilk akşamında Hüseyin Goncagül’ün hem büyükleri hem de küçükleri yarıştırdığı “İstanbul Yarışıyor” ziyaretçilere keyifli saatler yaşattı. Karagöz-Hacivat, Keloğlan, İbiş, jonglör ve akrobasi gösterileri yediden yetmişe herkesi neşelendirdi.

İFTAR SONRASI TASAVVUF ZİYAFETİ

Feshane’de yapılacak etkinliklerin ilk gününde iftar sonrası manevi dünyamıza dokunan programlar gerçekleşti. Semaistanbul’un sunduğu sema gösterisi vatandaşlar tarafından ilgile izlendi. Ardından sahne alan Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesi Fatih Koca, Feshane konserlerinin ilk konserini verdi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği konserde, sanatçı, Tasavvuf Müziği’nin birbirinden eşsiz eserlerinden bir demet sundu. Koca, ayrıca, Tasavvuf musikisine ramazanın ruhuna uygun seslendirdiği ilahilerle Feshane ziyaretçilerine unutulmaz bir gece yaşattı.
KANDİL IŞIĞI RENGİNDE PROGRAMLAR


Ramazan ayı ve bayram boyunca devam edecek etkinliklerde, konserler ve tiyatrolar, temaşa sanatları, mehter konserleri, eski İstanbul davulcuları, şişme karakterler, Karagöz, Hacivat ve hediyeli yarışmalar olacak. Kandil aydınlığıyla düzenlenen organizasyonda, Ahmet Özhan, Özdemir Erdoğan, Ertuğrul Erkişi, Alp Arslan, Bekir Ünlüataer, Uğur Işılak, Murat Göğebakan, Ali Altay, Burak Ahıskalı, Murat Çelik, Türk Erdal Akkaya ve Nihat Doğan bu yıl Feshane’de birer konser verecek.Şair-Yazar Sunay Akın şiirsel üslubuyla sunacağı dinletisiyle ziyaretçileri tarihte yolculuğuna çıkaracak.Tasavvuf Müziği’nin güçlü sesleri Veysel Dalsaldı, Erkan Mutlu, Fatih Koca, Ses ve Nefes Tasavvuf Topluluğu ve Dervişâne Topluluğu birbirinden değerli eserleri seslendirecek. Bosna Bedem İlahi Grubu ve Endonezya’nın etnik müzikleriyle tanınan Grup Debu da etkinliğe farklı renkler katacak. Dünyaca ünlü Mısırlı hafız Dr. Ahmet Naina bu yılki etkinliklerde Kur’an ziyafeti sunacak. Dursun Ali Erzincanlı duygulu şiirleriyle etkinlikte sahne alacak. Hüseyin Goncagül ve ekibinin sahneleyeceği Geleneksel Temaşa Sanatları ve İBB Mehteran Takımı Konserleri ramazan ayı boyunca hergün konuklara hoş saatler yaşatacak. Yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanan Minik Dualar Grubu da seslendirecekleri ilahilerle kalplere dokunacak.

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

Ramazan ayı boyunca Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi Cevizlibağ Topkapı Kültür Parkı’ ve Üsküdar Bağlarbaşı’nda yapılacak tüm etkinlikler ücretsiz olacak. Ayrıca, ramazan ayı boyunca, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş ve Eminönü vapur iskelelerinden 17.00–24.00 saatleri arası karşılıklı seferlerle Feshane’ye ücretsiz ulaşım sağlanacak.