Bakan Yıldız, İftar Çorbasını Kendi Elleriyle Dağıttı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi ve Kocasinan Belediyesi tarafından kurulan ve günlük bin kişiye yemek verilen iftar çadırında orucunu açtı.

Bakan Yıldız, İftar Çorbasını Kendi Elleriyle Dağıttı
Bakan Yıldız, milletvekilleriyle birlikte yemek kazanlarının başına geçerek vatandaşlara yemek dağıttı.

Bakan Taner Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya, İsmail Tamer, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman ve çok sayıda vatandaş iftar çadırında bir araya geldi. İftara az bir süre kala Bakan Taner Yıldız, milletvekilleriyle birlikte ceketlerini çıkardı ve yemek kazanlarının başına geçti. Bakan, eline aldığı kepçe ile iftar menüsünde bulunan çorbayı dağıttı. Milletvekilleri ise pilav, salata ve tatlıları dağıttı. Bakan, daha sonra çadır içerisinde vatandaşların arasına oturarak iftarını yaptı. Vatandaşlar, Bakan Yıldız ile bir süre sohbet etti. Bakan, iftarını hurma ile açtı.
İftar çadırından ayrılırken herkese teşekkür eden Bakan Yıldız, Kimse Yok Mu Derneği'nin iftar programına katıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yıldız, “Burada yemek yiyen vatandaşlarımıza iftar çadırı kurup 30 gün boyunca yemek verilecek. Burada sivil toplum kuruluşlarının dayanışmasını görüyoruz. Burada vatandaşlarımızla birlikte olmaktan, birlikte iftar yapmaktan da mutluyum. Onlarla sohbet ettik. Kayserimizde birçok mekanda insanlarımıza yemek ikramının yapıldığı iftar çadırları var. Bu da çok güzel bir örnek. En azında halkımızla iç içe olma, onlara Ramazan ayı nedeniyle yemek imkanı sağlamakta hem zor hem de güzel bir örnek olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Derneğin Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, Bakan Taner Yıldız’ın iftar programına katılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Haskaraman, “İftar çadırımıza her gün bir siyasetçi, işadamı, bürokrasiden insanlarımız katılıyor ve buradaki vatandaşlarımızla birlikte iftar yapıyor. Biz onların iftar sofrasında buluşmalarına vesile oluyoruz. Bu da insanlarımız arasında birlik, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştiriyor. Başta Kocasinan Belediyemiz olmak üzere, bütün herkese, çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.