Acil Durumlarda Haberleşme Turkcel'e Emanet

Ulaştırma Bakanlığı acil durum aramaları için mobil operatörlere yükümlülük getirdi, en büyük sorumluluğu ise Turkcell'e verdi.

Acil Durumlarda Haberleşme Turkcel'e Emanet
Sel, deprem, çığ gibi afetler ile kaza durumlarında kapsamanın olmadığı bölgelerde acil aramaların sorunsuz ve gecikmesiz yapılabilmesi için operatörlere mobil baz istasyonları ile haberleşmeye destek olma yükümlülüğü getirildi. Bu çerçevede Turkcell, Türkiye nüfusunun yüzde 74'ünü kapsayan ve içinde İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 47 ilden sorumluolacak. Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Ankara'da gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında bir araya geldi. Bu projede en büyük yükümlülüğün Turkcell'de olmasından gurur duyduklarını anlatan Öztürkler, "En geniş kapsamaya sahip Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak her zaman destek vermeye hazırız" dedi. Öztürkler, Ulaştırma Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapılan çalışmada Türkiye'nin 25 bölgeye ayrıldığını hatırlatarak, " 47 iliiçine alan 16 bölgenin sorumluluğu ise Turkcell'e verildi. Mevcut alt yapı gücümüz ve 100'e varan mobil baz istasyonu sayımızla bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğiz" diye konuştu. Öztürkler, acil durumlarda gerekli bütün desteği her zaman sağladıklarını belirterek, Simav depremi sonrasında da konuşturan operatörün Turkcell olduğunu ifade etti. Öztürkler, 19 Mayıs'ta Kütahya Simav'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yarım saat içinde Turkcell ekiplerinin koordine olduğunubelirterek, bölgeye iki ayrı baz istasyonu gönderildiğini ve mevcut kapasitenin artırıldığını söyledi

EN FAZLA YATIRIM TURKCELL'DE Mobil iletişim sektöründe abone pazar paylarına dikkat çeken Öztürkler, sözlerine şöyle devam etti: "2008'den bu yana önemli regülasyonel değişiklikler ve çetin rekabete rağmen pazar paylarında kayda değer bir değişim olmadı. Turkcell yüzde 54'lük pazar payı ile lider konumda bulunuyor" En karlı operatörün yine Turkcell olduğunu dile getiren Öztürkler, Turkcell'in yüzde 32'lik EBİTDA Marjı'na karşılık diğer operatörlerin marjlarının ise yüzde 9-10 seviyesinde olduğuna dikkat çekti. 2004-2011 döneminde7 milyar TL ile en fazla yatırımı Turkcell'in yaptığını belirten Öztürkler, 2011 yılının sadece ikinci yarısında 1 milyar TL'lik yatırım yapacaklarını söyledi. Öztürkler, Anadolu'da kurdukları çağrı merkezinde ise yılın ikinci yarısında 2000 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

ERİCSONN: "TURKCELL 53 ÜLKE İÇİNDE 3 G'DE EN HIZLISI" Telekom altyapı sağlayıcı şirketlerinden Ericsson tarafından yapılan "Ericsson Uluslararası 3G Şebeke Kıyaslama Raporu"nda Turkcell 53 ülke içinde data indirmede en hızlı operatör oldu. Öztürkler, araştırma çerçevesinde 53 ülkeden 639 3G santralinin potansiyeline bakıldığını belirterek şunları söyledi: "Bu santraller içinde ilk 11 sırayı Turkcell 3G santralleri alarak birinci oldu. Böylece ABD, Japonya, İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkeleri geride bıraktı." Öztürkler, sadece data indirme hızında değil, kesintisiz iletişim sunma konusunda da Turkcell'in 3G santrallerinin en iyileri içinde yer aldığını vurguladı. Öztürkler, 3G'de Türkiye nüfusunun yüzde 85'ini kapsadıklarını ve toplamda 25.500 ile en fazla baz istasyonuna sahip operatörün de Turkcell olduğunu belirtti. Öztürkler, Turkcell T 20 ile en iyi mobil internet deneyiminin uygun fiyatlarla satışa sunulduğunu belirterek şöyle konuştu: "110 bin adet T10 sattık. T20'de ise daha fazlasını satacağız diyoruz. Hedefimiz yüzbinler" Şebeke üzerindeki akıllı cihaz sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Öztürkler, yıllık büyümenin yüzde 100 olduğunu kaydetti

TURKCELL SİMAV DEPREMİNDE NE YAPTI 19 Mayıs 2011 tarihinde Kütahya'nın Simav ilçesinde 23.25 saatinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğinde, Turkcell ekipleri kesintisiz iletişim için 30 dakika içinde gerekli organizasyonu yaptı. Bu çerçevede bölgeye 2G ve 3G desteği sağlayan 2 baz istasyonu gönderildi. Bölgedeki elektriğin tedbir amaçlı kesilmesi sebebiyle jeneratör desteği sağlanarak mevcut istasyonlarda kesinti yaşanmadı. Kütahya ve Simav'a servis veren bazı sahalarda kapasite artırıldı. Turkcell İletişim Merkezi, kesintisiz hizmet sunmaya devam etti. Kütahya Simav ve çevresindeki Turkcell'lilere her yönü arayabilecekleri 100 dakika ücretsiz konuşma süresi yüklendi.
Kaynak: İHA