Trabzonspor - Athletic Bilbao maç programı değişti

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Trabzonspor ile İspanya temsilcisi Athletic Bilbao maçlarının programı değişti. UEFA tarafından yapılan değişiklik iki takım arasındaki ilk maç İspanya'da, ikinci maç ise Türkiye'de oynanacak.

Trabzonspor - Athletic Bilbao maç programı değişti
Konuya ilişkin bordo - mavili kulüpten yapılan açılamada, "UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Athletic Bilbao ile oynayacağımız maçların yerlerini değiştirildi. Buna göre çekilen kuranın aksine ekibimiz İspanyol rakibiyle 18 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynayacak. Her iki takım bu maçın rövanşında 25 Ağustos Perşembe günü Türkiye'de karşı karşıya gelecek." denildi.

Dün İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekimlerine göre ise iki takım arasındaki ilk maçın 18 Ağustos'da Türkiye'de, rövanşın ise 25 Ağustos'da İspanya'da oynanacağı açıklanmıştı. Bu arada, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın hazır olmamasından dolayı İstanbul'da oynanması planlanan Athletic Bilbao maçının programda yapılan değişiklik sonrası Trabzon'da oynanma ihtimali de arttı.

Zorunlu operasyon
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi play-offturunda oynanacak maçlar öncesinde Adrian ve Zokora'nın kart cezalısıolması, Henrique'nin de sakatlığı sebebiyle kadroda revizyona gidecek

Trabzonspor, Adrian Mierzejewski ve Zokora'nın cezalı olması, Benfica maçında sakatlanan Henrique'nin da durumunun belirsizliğini koruması nedeniyle UEFA Avrupa Ligi'nde Anderlecht ile oynayacağı play-off turu öncesi kadro sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.
Şampiyonlar Ligi'ne veda eden bordo-mavililer, ayrıca sakatlığı süren Piotr Brozek'ten de yararlanamayacak. Teknik Direktör Şenol Güneş bu kadar önemli eksiğin ardından sıkıntıya düşerken, kadroda büyük bir revizyona gideceği öğrenildi. Güneş'in orta sahada Zokora'nın yerine Aykut'a, Adrian'ın yerine Alanzinho'ya, Henrique'nin oynamaması durumunda ise Halil Altıntop'a şans verebileceği öğrenildi.

Henrique tatili iptal etti!
Öte yandan bordo-mavili takıma verilen izinde sevgilisiyle birlikte İstanbul'da vakit geçirmeyi planlayan Brezilyalı Henrique, yaşadığı sakatlığın ardından tatil yapmama kararı aldı. Trabzon'a dönen yıldız oyuncunun, Anderlecht ile oynanacak maçlara yetiştirilmesi için tedavisine başlandı. Yaşadığı sakatlığın can sıkıcı olduğunu belirten bordo-mavili oyuncu, "Umarım korktuğumuz gibi olmaz ve UEFA maçına yetişirim. Benim için tatil önemli değil, yeter ki iyileşeyim. Herkes benimle yakından ilgileniyor" dedi.



Adrian: Çok üzgünüm
Benfica maçında rakibine yaptığı müdahale sonrası kırmızı kart gören Adrian Mierzejewski çok üzgün olduğunu belirtti.
Yıldız oyuncu, rakibine asla bilerek dirsek atmadığını belirterek şöyle konuştu: "Pozisyon icabı gelişen bir durumdu. Böyle kritik bir maçta o hatayı yapacak kadar acemi değilim. Umarım cezam 1 maç olur. Aksi taktirde UEFA play-off turunda takımımı yalnız bırakacağım için çok üzülürüm. Moralim bozulduğu için tatile de gitmedim. İzin günlerimi eşimle Trabzon'da geçireceğim."



Sefa Akın imzayı atıyor
Trabzonspor Yönetimi daha önce her konuda anlaşmaya varılan Çorumspor'un sol kanat oyuncusu Sefa Akın Başıbüyük ile 3 yıllık sözleşme imzalanacağını duyurdu. Ancak, U-19 milli takımında oynayan genç yıldızın yapılacak sözleşmeden sonra bordo-mavili ekibin kadrosunda mı yer alacağı, yoksa kiralık olarak 1461 Trabzon'da mı oynayacağı netlik kazanmadı.