Kalender`in İftar Daveti Basın Mensuplarını Buluşturdu

Kırıkkale ve Yöresi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (KALENDER) Başkanı Şuayip Demir, kentte faaliyet gösteren basın yayın kuruluşu temsilcileriyle iftarda bir araya geldi.

Kalender`in İftar Daveti Basın Mensuplarını Buluşturdu

Dernek binasında ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Demir ve üyeleri, basının Kırıkkale’nin yüz akı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yatığı faaliyetlerinden bahseden Demir, "23 Nisan’da Ankara’ya çocuklarla gezi düzenledik ve çocuklara geziyle bayram sevinci yaşatmaya çalıştık. 23 Nisan’da Kırıkkale Çocuk Hastanesi’nde yatan bayrama gidemeyen hasta çocuklara ziyarette bulunduk, bayramlarını kutladık, hediye takdim ettik. 19 Mayıs’ta vatandaşların güneşten etkilenmeden bayramı seyredebilmeleri için kağıt şapka dağıttık." dedi.
Faaliyetlerinin bunlarla sınırlı olmadığını ifade eden Demir, şöyle devam etti: "Çocuk yuvasını ziyaret ederek, çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Çocukların kaynaşmaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi için çocuklara has sportif faaliyet düzenledik. Doğruluk ekseni ve Tek Türkiye dizi oyuncularını Kırıkkale’de ağırlayarak, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmaya çalıştık. Kurban Bayramı’nda Hasandede beldesinde bulunan fakir ailelere et dağıttık. 3 kahvehaneye okuma köşesi yaptık ve kitaplardan oluşan kütüphane oluşturduk. Kızılay’ın başlatmış olduğu ‘Bir milyon iyi insan aranıyor’ kampanyasına katılarak derneğimizde kan verme programı yaptık."
Yönetim kadrosuyla faaliyetlerine Ankara Caddesi üzerinde bulunan hizmet binasında devam ettiklerini açıklayan Demir, "Dernek üyelerimizle birlikte, tüm köy ve kasabaları kapsayan çalışmalar yapacağız. Köy muhtarlarıyla doğrudan temasa geçilerek yardıma muhtaç aileleri tespit edeceğiz. Dernek olarak, kırtasiye, erzak, giyim, kömür gibi yardımlarda bulunacağız." diye konuştu.

Derneğin yapacağı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler aktaran Başkan Şuayip Demir, "Derneğimiz faaliyetleri sadece merkezde olmayacak. Uzun bir yardım maratonu bizi bekliyor. İlçe, kasaba ve köylerimiz olmak üzere tüm yerleşim birimlerini tarayacağız. Buralarda ailelerimize yardımlarda bulunacağız. Ayrıca çiftçilerimize yönelikte tarımsal eğitim çalışmalarımız olacak. Her dönem vatandaşımızın yanında olacağız." ifadelerini kullandı.