Eyvah Trabzonspor mu

2004-2005 sezonudaki eşleşmeyi hatırlatan 31 yaşındaki futbolcu, “3-2'lik o ilk maçı çok iyi hatırlıyorum. 3-0 kaybediyorduk yanlış hatırlamıyorsam daha sonra duran toptan iki gol bulduk” dedi.Öyle sanıyorum ki, bu kez bizden rövanşı almak isteyecekler.

Eyvah Trabzonspor mu
ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme turunda Benfica engeline takılınca yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off’unda devam eden Trabzonspor’un rakibi dün çekilen kurayla belli oldu. Bordo mavili takımla eşleşen İspanya’nın Athletic Bilbao’nun tecrübeli futbolcularından Carlos Gurpegui, Trabzonspor’un adını duyunca bir hayli korktu.

İstediğim son takımdı

“Eşleşmek istediğim son takım Trabzonspor’du” diyerek kaygılarını dile getiren 31 yaşındaki defans oyuncusu düzenlediği basın toplantısında, “Antrenmana çıkmadan önce, bize çıkabilecek 5 takımı biliyorduk ve benim görüşüme göre bunların arasından eşleşmek istediğim en son takım Trabzonspor’du. Güçlü bir takım ve özellikle sahalarında zorlular” yorumunu yaptı.

Bordo mavili takımla 2004-2005 sezonunda UEFA Kupası 1. turundaki eşleşmelerini de hatırlatan Gurpegui, şunları söyledi: “3-2’lik o ilk maçı çok iyi hatırlıyorum. 3-0 kaybediyorduk ve tüm sezonki çalışmalarımızın uçup gittiğini düşünüyorduk.

Çok ama çok zor olacak

Daha sonra yanlış hatırlamıyorsam iki duran toptan golleri bulduk. Biri de benim golümdü. Daha sonra evimizdeki ikinci maçta ise güçlü olan bizdik. Öyle sanıyorum ki, bizden rövanşı almak isteyeceklerdir. Çok açık ki, çok çok zor bir tur olacak.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un yeni futbolcularıyla birlikte oluşan takımı hakkında pek fikirleri olmadığını bildiren Gurpegui, bordo mavililerin maç kasetlerini izleyeceklerini söyledi.

Zokora ile güçlendiler

İspanyol futbolcu, “Bizimle oynadığı ilk elemeye oranla şu anda daha güçlü bir takım olduğunu biliyorum. Daha fazla parası var ve Fildişi Sahilli yıldız Didier Zokora’yı transfer etmeleri de buna bir örnek. İyi bir takım. Zorlu bir tur olacağı kesin ama iyimser olmak gerekir. Biz turu geçmek istiyoruz. İkinci maçın Türkiye’de olması da bizim için dezavantaj” diye konuştu.