Çin`de Araba Satışları Beklenenin Altında Kaldı

Çin`de araba satışlarında yüzde 9.

6`lık bir yükseliş olsa da, bu yükseliş beklentileri karşılamadı. Son 10 yılın en düşük yükseliş miktarını oluşturan araba satışları, Çin`in güneybatındaki Guiyang şehrinde otomobil pazarlamacılarının sekizinci forumunda tartışıldı.

Uzmanlar araba üreticilerinin pazarlama ve servis alanlarında daha sert rekabet etmesini ve yılın ikinci yarısında yüzde 10`luk bir yükseliş gerçekleşmesini bekliyor.

Devlet Bilgi Merkezi Bilgi Kaynakları Geliştirme Departmanı başkanı Xu Changming, durumu üç sebebe bağladı ve "En büyük faktör, devletin iki yıldır araba alımını teşvik eden tutumundan vazgeçmesidir. İkincisi sadece Pekin`de ehliyetlere konulan kısıtlamalar artışı yüzde 4 ya da 5 düşürdü. Ayrıca yükselen petrol fiyatları da araba satışlarını etkiledi" ifadelerini kullandı.

Endüstrinin içindekiler ise artıştaki düşüşü araba endüstrisinin uzun yıllardır yüksek hızla gelişmesine bağlıyorlar ve gelecek hakkında iyimser konuşuyorlar.

FAW Volkswagon şirketi genel müdür yardımcısı Shi Tao, "Çin araba piyasası hakkında hala iyimserim çünkü endüstri 3 yıllık hızlı bir büyüme yakaladı. Bu yılın ilk yarısı da iyiydi fakat beklentileri karşılamadı. Bu düşüş doğal bir geri çekilmeye işaret ediyor" dedi.

Cherry Otomobil Şirketi genel müdür yardımcı Ma Deji ise "Ben araba piyasasının kötü zamanlarını gördüm. Cherry tüketici memnuniyetini ve ürünlerinin kalitesinin gelişimini sürdürmeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Pekin Hyundai Otomobil şirketi genel müdür yardımcısı Liu Zhifeng, "Ulusal 12. 5 yıllık kalkınma planının motoru olan endüstrimiz, ikinci ve üçüncü plandaki şehirlere yönelecek" dedi.
Kaynak: İHA