Ağrı Dağı Eteklerinde Sarkisyan'a Tepki

Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi (BDM) Iğdır'daki sivil toplum örgütleri ile birlikte Ağrı Dağı'nda Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Ağrı Dağı Eteklerinde Sarkisyan'a Tepki
Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİM-DER) ve Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi'nin ortaklaşa düzenledikleri programa, Iğdır'daki sivil toplum örgütlerinden; Iğdır Kıbrıs Harekatı Gaziler Derneği Başkanı İsmet Tağal, Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Tümay, Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkanı Nazım Karadağ, Iğdır Balkan Türkleri Derneği Başkanı Mustafa İz, Milliyetçi Muhafazakar Partisi Iğdır İl Başkanı Gazanfer Karadağ, Iğdır Şehit ve Gazi Ailesi Derneği BaşkanıKamber Güzelkaya Sehit ve BDM Rusya Temsilcisi Alemdar Nebiyev destek verdi. Ortak basın açıklamasında, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın "Biz Karabağ bölgesini düşmanın elinden kurtardık. Ağrı Dağı bölgesinin alınmasını ise size bıraktık" sözlerine tepki gösterildi. ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, yaptığı açıklamada, Ermenilere verecek bir çakıl taşı olmadığını belirtti. Gülbey, "Ermeniler bu hayallerinde vazgeçmeliler. Nasıl ki Sarkisyan'ın resmini bu dağının eteklerinde yakıyoruz. Gerekirse bu dağı yakarız, ama bir çakıl taşını vermeyiz. Biz buradayız kimsenin gücüde yetmez bu dağı almaya" dedi. Azerbaycan Beynel Halk Diaspora Merkezi Bakanı İsmail Ağev ise, Azerbaycan işgal altındaki toprakları olan Karbağ'ın mutlaka işkaldan kurtulacağını belirterek, Erivan'ında Türk toprağı olduğunu Erivan'ı da alacaklarını ifade etti. Azerbaycan'ın gittikçe güçlü ve süper ülke olma yolunda sağlam adımlarla ilerlediğini belirten Ağayev, "Cumhurbaşkanımız İlhan Aliyev'in dediği gibi işgal olan topraklarımız barış yolu ile alınmasa savaşarak alacağız. Karbağ işgalden kurtarıldıktan sonra, İrivan Hanlı olanTürk toprağı olan Erivan'ı da alacağız" dedi.

Ağrı Dağı'nın bir Türk toprağı olduğunu ve Türk toprağı olarak kalacağına vurgu yapan Ağayev, "Ağrı Dağı, Ermenilerinin kalbinde bir hançerdir. Hep onlar bu dağın rüyalarında görüyorlar. Bu dağı almak ancak onlar için bir rüya olacaktır" şeklinde konuştu. Basın açıklaması, Ehlibeyt Alimler Derneği Başkan Yardımcısı Zeki Tümay Mehmet Akif Ersoy'un, "Bayrağı bayrak yapan üzerindeki kandır/Toprak uğrunda ölecek varsa vatandır" dizlerini ve şehit şiirini okunması, yerel ses sanatçısı Latif Yıldız'ın 'Karbağ' ezgisinin okuması ve Sarkisyan posterinin yakılması ardından son buldu.
Kaynak: İHA