Vali Şahin’den Yaylalardaki Kaçak Yapılaşmaları Azaltın Talimatı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Dereli ilçesini ziyaretinde Kaymakam Murat Özdemir'e yaylalardaki kaçak yapılaşmaların azaltılması talimatı verdi.

Vali Şahin’den Yaylalardaki Kaçak Yapılaşmaları Azaltın Talimatı

Vali Şahin, Kaymakam Özdemir'i ziyaretinde ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Vali Şahin, Giresun’un en fazla yaylasının Dereli ilçesinde olduğuna dikkat çekerek, Kaymakam Özdemir’den yaylalardaki kaçak yapılaşmanın önlenmesi için daha hassas davranmasını istedi.

Giresun Valisi Dursun Ali şahin, daha sonra Dereli’ye yeni atanan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Atıf Öztürk’ü de ziyaret ederek, kendisine hayırlı olsun dileklerini iletti. İlçeyi dolaşan Vali Şahin, vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümü konusunda ilgililere talimat verdi. Son ziyaretini Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu’na yapan Vali Şahin, çalışmalar hakkında kendisinden bilgi alarak, başkana başarılar diledi.


DERELİ GÖZETLENECEK
Vali Şahin, Dereli ilçesinde, yeni oluşturulan “Şehir İzleme ve Mobil Takip Merkezi”nin açılışına da katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Şahin, böyle bir sistemi hizmete açmanın onurunu yaşadığını belirtti.

“Her kamera bir karakol demektir.” diyen Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sistem son derece önemli bir hizmettir. Artık Dereli halkı daha huzurlu ve güvenli olacak. Sistemin kurulmasıyla çok verimli sonuçlar alınacağına inanıyorum. Bu sistemin kurulmasını sağlayan, Kaymakam, belediye başkanı ve emniyet yetkilileri ile katkısı olanlara teşekkür ediyorum.”
Sistem hakkında bilgi sunan Kaymakam Murat Özdemir, şimdilik 8 kamera ile kurulan sistemin 16 kameraya çıkacağını kaydetti. Kameraların 4’ünün plaka okumalarda da kullanılacağını, kameraların 8 kilometre kadar zumlama yapabildiğini ve ilçenin 4 kilometrelik kısmının kontrol altına alınacağını söyleyen Kaymakam Özdemir, sistemin yaklaşık 200 bin liraya mal olduğunu sözlerine ekledi.

Açılışa Giresun Emniyet Müdürü Cemal Levent, Kaymakam Murat Özdemir, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu ve davetliler katıldı.