Mut Belediyesinde İftar Geleneği Sürüyor

Mut Belediyesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan çadırı kurma ve ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtma geleneğini sürdürüyor.


Mersin’in Mut İlçe Belediyesi, kurduğu iftar çadırında Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşlara her gün bin kişiye 4 çeşit iftar yemeği vereceklerini bildirdi.
Tarihi Çınaraltı Parkında Mut’ta bu yıl 3.’sü kurulan İftar çadırında hayırseverlerin destekleriyle günde 4 çeşit yemek verileceğini söyleyen Belediye Başkanı Murat Orhan,” Göreve geldiği günden bu yana Mut’ta bir ilki başardıklarını belirterek, “Her yıl kurulan iftar çadırı ramazan boyunca devam etti. Bu yıl üçüncüsünü devam ettiriyoruz. Hayırsever vatandaşlar ve belediyemizin ortaklaşa verdiği iftar yemeklerimiz kaliteli olup günlük 4-5 çeşit yemek çıkıyor. Her gün bir hayırsever vatandaşımız belediyemize 2 bin 500 TL yardım ediyor. Bizde belediye olarak onun adına burada iftar veriyoruz. Günlük yaklaşık Bin kişiye yemek veriyoruz. Bu miktar gelenlere göre artabilir. Bunu yanı sıra kimsesi olmayan ve çadıra gelemeyen yaşlılara ve hastalara da yemekleri belediye görevlilerince evlerine kadar götürülüyor” dedi.