Keçiören Kültürel Paydanın Adı Oldu

Keçiören Belediyesi tarafından tertip edilen 3.

Keçiören Kültürel Paydanın Adı Oldu
Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde yaşanan sevinç ve coşku artarak devam ediyor. Kırgızistan ile birlikte Ankara Dernekler Federasyonu'nun ağırlandığı etkinliklerin dördüncü gecesine katılanlar, Türk kültürünün zenginliklerine bir defa daha tanık oldular. Yaklaşık iki bin kişiyle Yayla Mahallesi'nde iftar yaptıktan sonra Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin gerçekleştirildiği Fatih Stadı'na gelen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Dernekler Federasyonu yöneticileriyle birlikte Ankara Evi'nin açılışını gerçekleştirerek etkinlikleri başlattı. Ardından Kırgızistan AnkaraBüyükelçisi Ermek İbraimov'la beraber Kırgızistan Evi'nin açılışı gerçekleştirildi. Ankara'nın ve Kırgızistan'ın kültürel zenginliklerinin sergileneceği evler, 6 gün süreyle açık kalacak.

Etkinliklerin devamında katılımcılara hitap eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Bugün sınırları aşan kardeşliğin çok güzel bir örneğini sergileyeceğiz. Anadolu'muzun güzel şehri başkentimiz Ankara'yı uluslararası düzeyde tanıtacağız. Bunun yanı sıra Kırgızistan'dan gelen misafirlerimiz de kendi gelenek ve göreneklerini bizlere ve tüm Türkiye'ye tanıtacaklar. İşte bu iki olayın gerçekleşmesi etkinliklerimizin en önemli amacını oluşturmaktadır" dedi. Keçiören'i yalnızca Anadolu'nun değil aynı zamanda dünyanın merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Ak, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Ankara Dernekleri Federasyonu adına konuşma yapan Dernek Başkanı Celalettin Uludağ ise bu etkinlik içerisinde yer almış olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettikten sonra başta Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak olmak üzere etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra kürsüye çıkan Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Ermek İbraimov da üçüncüsü düzenlenen uluslararası ramazan etkinliklerine bu yıl da katılmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek Başkan Ak'a ve tüm belediye mensuplarına bu anlamlı etkinliği gerçekleştirdikleri için teşekkür etti. Bir diğer konuşmacı olarak halka hitap eden Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, "Dünya küçük bir köy oldu. Bunun en belirgin örneğine birçok ülkenin konuk olduğu Keçiören'de şahit oluyoruz" dedi.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde yalnızca yabancı ülkelerin değil Anadolu kültürünün de tanıtıldığını belirten İşler, Afrika'da yaşanan açlığa dikkat çekerek bu drama seyirci kalmamak adına herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan da, "Bugün burada Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonla sınırları aşan bir dostluğun, bir muhabbetin, bir kardeşliğin icrasını gerçekleştiriyoruz" dedi. Konuşmacıların ardından 5 bin kilometrelik mesafeden gelerek Keçiörenlilere müzik ziyafeti çeken Kırgız Üstat Şakirt Grubu sahne aldı. Ardından Necmettin Palacı yönetiminde sahneye çıkan Ankara Kültürünü Yaşatma Derneği Seymen Alayı izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Kaynak: İHA