Kasiad’ın E-ticaret Projesi Hibe Alacak

Karabük Safranbolu İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından hazırlanan "E-ticaretin Yaygınlaştırılmasının Bölgesel Kalkınmadaki Önemi" isimli proje, AB hibe programlarına kabul edildi.

Kasiad’ın E-ticaret Projesi Hibe Alacak

Proje kapsamında KASİAD ve 3 yerel ortağınca seçilecek 30 kişi, ikişer haftalığına Nisan 2012 tarihinde Çek Cumhuriyeti, Belçika, Macaristan, Danimarka ve Almanya'ya haftalığına giderek, oradaki proje ortaklarından uygulamalı eğitim alacak.

Proje ile ilgili açıklama yapan KASİAD Genel Sekreteri Murat Yetişir ‘’İlimizde farklı sektörlerde üretim yapan, ürünlerini e-ticaret yoluyla pazarlayan ve pazarlamayı düşünen firmaların pazarlama departmanı personeli, yöneticileri ile firma sahiplerine yönelik bir çalışma olan bu proje ile; e-ticaret uygulamalarının geliştirilmesi ve katılımcılara öğretilmesi, bu konudaki tecrübelerinin arttırılması, dünyada büyük bir pazar olan bu sektörde mesleki eğitime, gelişmiş pazarlama yöntemlerine erişmeleri ve firmalarımızın markalaşmasına destek verilmesi amaçlanmıştır." dedi.

Proje kapsamında Almanya, Danimarka, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da pratik kurs ve çalışma ziyaretlerinin düzenlenmesinin planlandığını söyleyen Yetişir, "Nisan 2012'de 2 hafta olarak gerçekleştirilecek olan bu proje ile verilecek eğitim, bazı katılımcılarda istihdam olanaklarının yetersiz olmasından dolayı oluşabilecek kendine güven eksikliğini gidermede, kendilerine olan özgüvenlerinin artmasında, firma yönetici ve sahiplerinin girişimcilik ruhunun gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Lise mezunu katılımcıların sahip oldukları diploma veya sertifikaların yanı sıra alacakları bir Avrupa eğitim belgesinin, görecekleri yeni bölgeler ve sektörlerin getireceği tecrübenin iş bulmalarına önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. " ifadelerini kullandı.