Gönül Sofrası Şemsipaşa'da Kuruldu

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin düzenlediği açık hava Gönül Sofraları dün de Şemsipaşa Mahallesi, Lütfü Aykaç Sokak'ta binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Gönül Sofrası Şemsipaşa'da Kuruldu
Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Açık Hava Gönül Sofraları dün de Şemsipaşa Mahallesi, Lütfü Aykaç Sokak'ta binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Balkan ve Rumeli göçmenlerinin yaygın yaşadığı mahallede kurulan iftar sofrasını mahalle sakinleri de evlerinde pişirdikleri yöresel böreklerle zenginleştirdiler. AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, belediye başkan yardımcıları ve AK PartiGaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş'in de hazır bulunduğu sokak iftarında belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar.

Program daha sonra Mevlana Mahallesi Etkinlik Alanı'nda kurulu platformda çocuklara yönelik çeşitli ramazan eğlenceleri, Nasrettin Hoca Oyunu ve belediye bahçesinde Grup İrfan ve Ahmet Öncel konserleriyle sürerken, sıcak havalardan bunalan vatandaşlar Osmanlı mimarisinden esinlenilmiş satış dükkanlarında alışveriş yapma fırsatı da buldular.
Kaynak: İHA