Tuskon Başkanı Meral Çorum'da

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'de kriz yaşanmadığını, bunun ülke ekonomisinin sahip olduğu güçlü yapıdan kaynaklandığını söyledi.

Tuskon Başkanı Meral Çorum'da
TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Hitit Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (HİTİTSİAD) davetlisi olarak Çorum'a geldi. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulunan Meral, daha sonra Çorum Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası ve Çorum Valiliği'ni ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Meral, HİTİTSİAD'ın yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışa Meral'ın yanı sıra Çorum Valisi Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü,HİTİTSİAD Başkanı Ahmet Benli, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde okunan duanın ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. Açılışın ardından davetliler Anitta Otel'de iftar yemeğine katıldı.

Burada işadamlarına seslenen TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'deki ve dünyadaki ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Kriz olan ülkelerde devlet zafiyetinin ön plana çıktığını savunan Meral, Türkiye'de yaşanan 2001 krizinin, fırlatılan anayasa kitapçığı yerine o dönemde uygulanan yanlış ekonomik politikalar ve iş dünyasının krize hazırlıksız yakalanmasından kaynaklandığını belirtti

80 yılda ülkede 60 hükümet kurulduğuna ve ortalama her 15 ayda bir hükümet değiştiğine dikkat çeken Meral, Türkiye'nin artık istikrarın meyvelerini topladığını belirtti. Türkiye'nin son 10 yıldır büyük atılım içerisinde olduğunu anlatan Meral, "Ülke son 10 yılını iyi değerlendirdi. Türkiye itibarının ve imajının yüksek olduğu bir dönemi daha önce bu kadar yaşamadı. Dünya ülkeleri arasında örnek gösteriliyoruz. Bunda başta siyasi iktidar ve sivil toplum kuruluşlarının büyük katkısı var. Sanayide üretimizarttı. İhracatımız 32 milyar dolarlardan 132 milyar dolara yükseldi. Enflasyon düşüşe geçince iş dünyası paraya ulaşır hale geldi. İnsanların gelir düzeyi arttı" dedi.

Türkiye'nin en büyük probleminin tanıtım olduğunu savunan Meral, "Farkındalık oluşturmalıyız. Rahatımızı bozarak gezeceğiz. Gezen kaplan aç kalmaz. Dış ticaretin hayalini kurmalıyız. Bunu yapmamız için ortam müsait. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yurt dışı gezilerinde işadamlarını yanlarında götürüyor. Türk işadamları dünyada aranır hale geldi. Dış pazarlara açılmamız lazım. Dış pazarda rızkımızı aramalıyız. Rüzgar iyi yönde esiyor. Bu rüzgarı iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Dünyanın ekonomik ve siyasi ağırlığının dağıldığını söyleyen Meral, daha önce başka ülkelerin pazarı ülkelerin şimdi üretim merkezi olduğuna dikkat çekti. Meral, Türkiye'nin demokratik alan da atacağı yeni adımlar ve yeni anayasa çalışmaları ile çıkışına devam edeceğini sözlerine ekledi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise, insan olmanın nitelik olduğunu belirterek, "Bu camianın insanları sadece mal üretip ihracat yapmaz. Dünyanın her tarafında bu yaşanılan güzelliğin aynısını diğer ülkelerde de yaşatıyor. Buda insan ve İslam olmanın niteliğidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, TUSKON Başkanı Rızanur Meral'e tablo hediye etti.

Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA