Topbaş’tan Somali’ye Yardım Çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ramazan’da oruç tutmanın temel unsurlarından bir tanesinin de açın, yoksulun farkına varmak olduğunu söyledi.

Topbaş’tan Somali’ye Yardım Çağrısı
Topbaş, vatandaşları Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay’ın başlattığı Somali'ye yardım kampanyasına destek vermeye çağırdı.
Kadir Topbaş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Turizm ve Belediyeler Başkanı Samir Abdullah Mustafa ve Erbil Belediye Başkanı Habib Muhammed Khdher’i kabulü sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kızılay’ın Somali’ye yönelik başlattığı kampanyayı sorması üzerine Topbaş, Büyükşehir olarak dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan sıkıntılı bölgelere zaman zaman ekip gönderdiklerini belirtti. Hem Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı olarak böyle bir sorumlulukları olduğunu belirten Başkan Topbaş, “Daha önce Açe’ye, Pakistan’a Japonya’daki Tsunamiye, Haiti’ye de yönlendirdik, Afrika’ya da gönderiyoruz. Şimdi ekibimizi yerinde inceleme yapmak ve destek olmak adına bir grubu kendi cebimizden vermek suretiyle, kurban kesip oradaki halka dağıtmak üzere dün Somali’ye gönderdik. Orada sıkıntılı bölgelerde dolaşarak kesimler yapacaklar. Bize de bilgi aktaracaklar.” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayının yaşandığını hatırlatan Topbaş, oruç tutmanın temel unsurlarından bir tanesinin de açın yoksulun farkına varmak olduğunu dile getirdi. Topbaş şöyle konuştu: “Biz burada 16,5 saatlik günün sonunda orucumuzu açmak için birtakım imkânlar bulabiliyoruz. Ama Somali’yi düşündüğümüzde ise günlerce ayakta kalabilmek için iki lokma bulamayan insanlar da var. Bunu düşünmek gerekiyor.”
Vatandaşları Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kampanyalarına destek vermeye davet eden Topbaş sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bir insani görev, aynı zamanda bizim kültürümüzden ve inanç dünyamızdan gelen bir değer olarak görmek gerekiyor. Gücümüz yettiğince dünyanın neresinde bir sıkıntı varsa az da olsa çaba göstermemiz gerekiyor. Oradaki açlığa el uzatmaktır. Olaya böyle bakmak lazım. Bir vicdani görev olarak görmek gerekir.”