Suriyeli Mülteciler Ramazan İçin Alışveriş Yaptı

Suriye`de yaşanan olaylardan kaçarak Hatay`daki çadır kentlerde kalmaya başlayan Suriyeliler, Ramazan dolayısıyla çarşıya çıkıp alışveriş yapıyorlar.

Suriyeli Mülteciler Ramazan İçin Alışveriş Yaptı
Hatay`ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan geçici çadır kentlerde kalan 8 bine yakın Suriyeli mülteci için Ramazan ayı dolayısıyla ibadethaneler, sahur ve iftar vakitlerinde düzenli yemek yiyebilecekleri alanlar hazırlandı. Yayladağı ilçesindeki çadır kente kadınlar için ayrı, erkekler için ayrı 600 metrekarelik çadır camiler hazırlandı. Oruç tutanlar ve tutmayanlar da tespit edilerek, ayrı öğünlerde sayıya göre yemek hazırlanmaya başlandı. Yayladağı Belediyesi, Suriyeli mültecilereRamazan ayı boyunca tiyatro gösterileri, Hacivat-Karagöz oyunları ve tasavvuf musikisi konserleriyle moral verecek

Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı, çadır kentte kalan Suriyeli mültecilerin her türlü sorun ve sıkıntılarını giderme konusunda desteğe hazır olduklarını ifade etti. Çadır kentte kalan Suriyeli mültecilere `misafirlerimiz` diye hitap eden Dağıstanlı, "Ramazan ayı boyunca Yayladağı Kaymakamlığı ile koordineli olarak dost ve kardeş ülke Suriye`den gelen misafirlerin yaşam konforları ve sosyal hayatlarını arttırmak adına bir dizi hazırlıklar yaptık. Su ve çöp taşıma ihtiyaçlarının yanı sıraonlar için sosyal yaşamları için de hazırlıklarımızı tamamladık. Suriyeli misafirlerimiz için Ramazan ayı boyunca Hacivat-Karagöz oyunları ile çeşitli tiyatro gösterileri ve tasavvuf musikisi konserleri düzenleyeceğiz" diye konuştu. Bu arada Yayladağı esnafı da, Ramazan ayı dolayısıyla Suriyeli mültecilerin yaptıkları alışverişler nedeniyle hayli hareketli günler yaşıyor. Esnaf, "Suriyeli misafirlerimiz Ramazan ayı dolayısıyla çarşıya çıkıp alışveriş yapıyorlar. Bizler de Suriyeli vatandaşların talepleri doğrultusunda ürünler getiriyoruz. Çarşımızda ve ilçemizde güzel bir hareketlilik var. Bu hareketlilikten bütün Yayladağılılar gibi biz esnaflar da memnunuz" dediler. Çadırlarda aileleri için Ramazan alışverişine çıkan Suriyeli mülteciler, Ramazan ayında ülkelerinden uzak olmanın üzüntüsünü yaşarken, Türkiye`nin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten ise son derece memnun olduklarını dile getirdiler. Çadırlarda oluşturulan imkanlar sayesinde sıkıntı yaşamadıklarını ve kurulan çadır camilerde ibadetlerini istedikleri gibi yaptıklarını anlatan Suriyeliler, ihtiyaçları için kendi ülkelerindeymiş gibi çarşıya da çıktıklarını belirttiler. Çocuklarıyla birlikte çarşıyaçıkan Suriyeli aile, çadır kentteki imkanlar dolayısıyla Türkiye`ye ve yetkililere teşekkür ettiler. Muhammed İsmail Kerim, "Şehri Ramazan hoş geldi sefa getirdi. İnşallah ülkemize ve İslam alemine hayır ve bereketler getirecek" dedi. Cemal Mahmud Yusuf ise, "İnşallah Ramazan ayında tüm sıkıntılarımız bitecek, bunun için dua edeceğiz. Türkiye`nin bizler için yaptıklarına da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA