Kürt Dili ve Kültürü Programı'na 20 Öğrenci Alınacak

Arapça, Süryanice ve Kürtçe bölümler açarak, Ortadoğu’nun sayılı üniversiteleri arasına giren Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü, Kürt Dili ve Kültürü Programı'na 20 yüksek lisans öğrencisi alacak.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üniversite bünyesinde açılan Arapça, Kürtçe ve Süryanice dil bölümleri ile Türkiye’de örnek üniversite olduklarını belirterek, Arapçadan sonra şimdi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Programı'na 20 yüksek lisans öğrencisi alacaklarını söyledi.
Üniversite bünyesinde alınacak 20 öğrenci için kayıtların başladığını ve 15 Ağustos 2011 tarihinde sona ereceğini ifade eden Rektör Omay, "Başvurunun şahsen veya noter vekâleti ile enstitü binasına yapılması gerekiyor. Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü programına 20 yüksek lisans öğrencisi alacağız. Kayıt işleminin ardından 2 mülakat yapılacak. Bunlardan 18 ağustosta yapılacak mülakatın sonuçları 22 ağustosta açıklanacak. İkinci mülakat ise 24 ağustosta yapılacak ve sonuçları 26 ağustosta açıklanacak. Kesin kayıt tarihi ise 07-09 Eylül 2011." dedi.