Kılıçlar, İşe Disiplinden Başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü`ne atanan Mehmet Kılıçlar, işe, disiplin soruşturmalarından başladı.

Soruşturmalarda polis başmüfettişlerinin çok daha etkin kullanılacağının işaretlerini veren Kılıçlar, meslek veya memuriyetten çıkarma cezalarının verilebileceği hallerin polis başmüfettişlerince soruşturulacağını bildirdi.
Eskişehir Valiliği`nden Emniyet Genel Müdürlüğü`ne getirilen Mehmet Kılıçlar, ilk genelgesini polislerin disiplin soruşturmalarına ilişkin olarak yayınladı. Kılıçlar, disiplin soruşturmalarında illerde muhakkik görevlendirilmesinden ziyade, Emniyet Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesindeki polis başmüfettişlerinin etkin olacağını bildirdi.
Kılıçlar, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelgede, “Birimlerimizce yürütülmesi teknik bilgi, uzmanlık, uzun ve kapsamlı çalışma gerektiren, özellikle meslek veya memuriyetten çıkarma cezalarının verilebileceği hallerde konu polis başmüfettişlerince soruşturulacaktır.” dedi.
Mehmet Kılıçlar, meslek veya memuriyetten çıkarma cezalarını gerektiren suçların dışındaki suçlara da yine polis başmüfettişlerinin görevlendirileceğinin işaretleri verdi. Kılıçlar, bu amaçla 81 ildeki emniyet müdürlüğünden “Ne kadar disiplin soruşturması açıldığı, bunlardan kaç tanesi hakkında polis başmüfettişi görevlendirmesi talebinde bulunulduğuna” ilişkin verileri de yayınladığı genelgede istedi.
Soruşturmalara ilişkin verileri, 81 il emniyet müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı`na gönderecek. İçişleri Bakanlığı kaynakları, Mehmet Kılıçlar`ın soruşturmalara mümkün olduğu ölçüde polis başmüfetişi görevlendirilmesinden yana olduğunu belirtiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü 2010 yılında genel teftişlerde 515, inceleme araştırma ve soruşturma görevlerinde ise 320 polis başmüfettişi görevlendirmişti.