İzmirli Esnaf Ramazanda Sabaha Kadar Açık

İzmir`in Konak ilçesindeki esnafların, ramazan boyunca sabah saat 05.

İzmirli Esnaf Ramazanda Sabaha Kadar Açık
00`e kadar açık kalmasına izin verildi. Bu izin, daha önce 03.00’e kadardı. İzmir Kahveciler Odası’nın yaptığı başvuruyu değerlendiren Konak Belediye Meclisi kahvehanelerin, kafeteryaların, internet salonlarının ve lokantaların 05.00’e kadar açık kalması yönünde karar aldı.

Ramazan boyunca vatandaşların gece geç saatlerde ve sahur vaktinde rahat alışveriş yapması için saat düzenlemesine gittiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Vatandaşlarımız, sahur vaktinde bile her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek Ekonomik açıdan esnafa destek vermeyi ve olanaklarını geliştirmeyi görev biliyoruz.” dedi.

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ise, "Ramazan ayının gelişiyle eğlenceler, organizasyonlar düzenleniyor. İnsanların sohbet edeceği, sosyalleşeceği en önemli alanlardan biri olan kahvehanelerin açık kalması da bu nedenle çok önemlidir. Gündüz hava sıcaklığının yüksek olması nedeniyle satışları azalan esnafımıza ticari fayda sağlayacak bir karar oldu." şeklinde konuştu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, "Toplumsal ihtiyaçları karşılayacak, yerinde bir karar olmuştur. Ramazan ayına özel bu tip uygulamalar, Türk gelenek ve âdetlerine de uyum sağlamaktadır. Bu şekilde üyelerimiz, vatandaşlarımıza sahur vaktine kadar hizmet verebilecektir. Ramazan ayının halkımıza hayırlar getirmesini dilerim." dedi.

İzmir Fırıncılar Odası Başkanı ve Konak Belediyesi Esnaf Komisyonu Başkanı Nejdet Durmuş, "Fırıncı esnafı 24 saat çalışabiliyor ancak tüm esnafın rahat nefes almasını sağlayacak bir kolaylık sağladık." diye konuştu.

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Aykut Yenice ise, "Ramazan geldiği zaman odamıza bağlı esnafımızın işleri sekteye uğruyor. Mesai saatleri içindeki pazar payı düşüyor. Esnafın kaybını önlemek ve kentin gece canlılığını harekete geçirmek için önemli bir karar alındı." dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da şunları söyledi: "Konak Belediyesi tarafından alınan karardan memnunuz. İzmir’deki taksilerde gece tarifesi uygulaması bulunmuyor. Bu nedenle vatandaşları taksi kullanmaya çağırıyorum."