İngiliz On Line Tur Operatörünün İflas Etmesi

İngiltere'de 'ucuzcu' bir tur operatörü daha batarken, yurt dışında tatil yapan İngiliz turistler 12 ayda üçüncü kez zor durumda kaldı.

İngiliz On Line Tur Operatörünün İflas Etmesi
Daha önce batan Goldtrail ve Kiss Flights'den sonra ağırlıklı olarak Türkiye'ye, özelikle de Kuşadası, Bodrum ve Marmaris gibi Ege'deki önemli turizm merkezlerine büyük operasyonları olan İngiliz online tur operatörü Holidays 4U iflasını açıkladı. Holiday 4U'nun iflas etmesi sonucu Türkiye'de tatil yapan İngiliz turistler büyük bir şok ile karşılaştı.Kuşadası'nda tatil yapan İngiliz turistler, olayı büyük şaşkınlıkla karşılarken, büyük üzüntü yaşadıklarını söylediler.

Edinilen bilgiye göre, İngiltere'nin Türkiye spesiyalisti büyük tur operatörü Holidays 4U faaliyetlerini durduğunu dün açıkladı. Holidays 4U'nun halen 13 bin müşterisinin Türkiye'de tatilde olduğu şirketin elinde tuttuğu rezervasyon sayısının da 50 bin olduğu söyleniyor.

Holidays 4U'nun Temmuz-Eylül ayları arasında 66 bin, tüm yıl boyunca ise 100 bin kişiyi lisanslı taşıma izni vardı. Holidays 4U'nun en son iki uçağı dün sabah İngiltere'den havalanmıştı. Şirketin İstanbul uçuşlarını yürüten Onur Air tarafından tatilcilerin ülkelerine sorunsuz bir şekilde geri gönderileceği açıklandı. Holidays 4U'nun partneri olan Onur Air'in Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu şirketin batış sürecini değerlendirdi. Bolukçu, "Onur Air olarak bir süredir sıkıntıda olan operatöre destek olmayaçalıştık. Ancak destek de bir yere kadar" dedi

Onur Air Genel Müdürü Bolukçu yaptığı açıklamada, "Holidays 4U ATOL'a (Hava Taşımacılığı Organizatörleri Lisanslama Kurumu) faaliyetlerini daha fazla sürdüremeyeceğini açıklamış ve olay bitmiştir. Şu anda şirketin Türkiye'de 13 bin müşterisi bulunuyor. Bunlar bir ya da iki hafta boyunca konaklayan insanlar. Çoğunun hafta sonu dönüşuçuşu var. Firma İngiltere'deki satış ortalamalarına kendi fiyatlarıyla tutunamadığı için batmış olabilir. Geri dönüş konusunda sigorta anlamında bir sıkıntı yok. Biz deoperatöre elimizden geldiği kadar destek olduk. Tabii destek bir yere kadar. İngiltere'deki tüm tur operatörleri zarar ediyor. Thomas Cook da büyük zararlar açıkladı. Ancak küçük ölçekli şirketler bunu kaldıramıyor. Küçük de olsa Türk sermayeli bir tur operatörünün, turizmimize fayda sağlayan bir şirketin iflasınedeniyle üzgünüz" diye konuştu. İNGİLİZ TURİSTLER ŞOKTA Bu arada, Kuşadası, Marmaris ve Bodrum'da ofisleri bulunan şirket aynızamanda Aegean Flights, Accommodation Overseas ve Holiday Beds markalarıyla da bilinen şirket 1994'ten beri faaliyet gösteriyor ve Türkiye'ye yönelik ucuz tatil paketleri sunuyordu. Daha çok Bodrum-Milas ile Dalaman Havaalanları üzerinden Türkiye'ye turist getiren ve çoğunluğu Bodrum ve Dalaman bölgesinde tatil yapan İngiliz turistlerin bir kısmının da Didim ve Kuşadası'ndaki otellere geldiği belirlendi. Kuşadası'nda tatil yapanİngiliz turistler Margaret Herring, Denise Menicholos ve Denise Shizad, Türkiye'de tatil yapan İngiliz turistlerin çok zor durumda kaldığını belirterek, "Tatile çıktığımız şirketin battığını öğrenince şoke olduk. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kaldığımız otellerin yetkilileri bizlere yardımcı oluyor. Ama ne olduğunu yine de tam olarak bilmiyoruz. Tek istediğimiz planladığımız şekilde tatilimizi yapmak ve güvenlik şekilde geri dönmek. Çünkü tüm planlarımızı yapıp tatile çıkmıştık, tam anlamıyla şoke olduk"dediler. KUŞADALI OTELCİLER YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYOR Kuşadası'nda otel işletmeciliği yapan İnn Tur Otel işletmecisi Hüseyin Kahveci ise, "Geçen yıl Goldtrail Kiss Flight'den sonra, Türkiye'ye İngiliz turistleri getiren tek acente de battı. Bundan sonra ne yapacağımızı açıkçası bende bilmiyorum. Yaşanan krizi mümkün olduğu kadar tatilcilerimizi aksettirmemeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İHA