Emekli Astsubay, Orduevinden Çekilen Islak İmzalı Faksın Peşine Düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)`nden astsubay rütbesiyle emekli olan Hasan Gören, Erzincan Subay Orduevi`nden bir yarbayın çektiği faksın ıslak imzalı orijinal belgesinin peşine düştü.

Emekli Astsubay, Orduevinden Çekilen Islak İmzalı Faksın Peşine Düştü
Antakya 2. Hudut Alayı 2. Hudut Tabur Komutanlığı`nda birlikte görev yaptığı yarbayın, kendisini dolandırıp evini elinden aldığı gerekçesiyle Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesi`nde dava açan Gören, söz konusu faksın ıslak imzalı aslını bulursa davayı kazanacağını umut ediyor.
Mahkemenin faks müsaade belgesi, muhabere kayıt defteri, evrak gönderme istek formu ve ıslak imzalı belgeyi ısrarla istemesine rağmen orduevinin göndermediğini öne süren Hasan Gören, TSK Karargâh ve Karargâh Hizmetleri Yönergesi 75/1B esasına göre, askerî kurumlardan kimsenin izinsiz faks çekemeyeceğini hatırlattı. Gören, şöyle dedi: "Yönergeye göre, faksla sadece, elle atılan imzayla imzalanan yazılar gönderilir. Çekilen fakslar, evrak gönderme istek formuyla birlikte teslim edilir. İstek formu, yazıyı faksla göndermek isteyen makam tarafından imzalanır. Yönerge böyle diyor ama nedense bize çekilen faksın ne kaydını ne de orijinal ıslak imzalı aslını alabiliyoruz."
Hasan Gören, emekli olmadan bir yıl önce, 2009`da İzmir`in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan beldesi Çatalkaya Köyü`nde, eşi Sevil Gören`in üzerine tripleks bir villa satın aldı. Yaklaşık 600 villanın bulunduğu Ar-Ko Kooperatifi`nden, bin 783 metrekare arsa üzerine kurulu yazlığı için bankadan 10 yıllığına 75 bin lira kredi kullandı. Birlikte görev yaptıkları, o dönem binbaşı rütbesinde olan M.S. de kefil oldu. İşleri kötü gidip ekonomik sıkıntıya düştükleri, psikolojik tedavi gördükleri bir dönemde M.S.`nin gelerek, kredi çekeceğini ve evi kendi üzerine yapmalarını önerdiğini söyleyen Gören, krediyi çekince de maddi olarak yardım edeceğini vaadettiğini anlattı.
Evin tapusunu, 28 Ocak 2010 tarihinde M.S.`ye verdiklerini kaydeden emekli Astsubay Gören, "M.S., tapuyu alınca bin 288 lira olan iki üç aylık taksidi ödedi. Daha sonra kredi çekemediğini söyleyerek, bizden 30 bin lira istedi. 30 Nisan 2010`da emekli olunca, 26 bin 500 lirayı banka havalesiyle gönderdim, 3 bin 500 lirasını ise denkleştiremedim. Kendisi de bize, `Taşınmaz mal satış vaadi sözleşmesi hazırlayın.` diye Erzincan Orduevi`nden 20 Mayıs 2010 tarihinde faks çekti. Evi geri alabilmem için bu faksın aslına ulaşmamız gerekiyor." dedi.

M.S.`nin, üzerine geçirdiği evin tapusunu vermediğini, hattâ bir seferinde internette satışa çıkardığını belirten Hasan Gören, yarbayın şimdi de kendilerinden, daha önce gönderdiği 26 bin 500 liranın dışında 40 bin lira daha talep ettiğini anlattı. Mahkeme hâkiminin orduevinden talep ettiği belgelerin gelmesi durumunda, davanın yönünün değişeceğine inandığını vurgulayan Gören, iki defa istenmesine rağmen orduevinden kayıtların gönderilmediğini ifade etti.
M.S. rütbeli bir subay olduğu için yanına bile yaklaşamadıklarını kaydeden Sevil Gören de "Sizinle muhatap olmuyoruz." deyip telefonlarını kapattığını ifade etti. M.S.`nin eşinin emniyet müdürlüğünde çalıştığını belirten Gören, "Defalarca aradım, başka yere yönlendiriyorlar. İnancı varsa hâkimin huzurunda yemin etsin, davamızdan vazgeçeceğiz." şeklinde konuştu.

Konunun mahkemede olduğunu ve söz konusu şahıslar hakkında iftira davası da açacağını söyleyen Yarbay M.S. ise soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Kendisine gönderilen 26 bin 500 liranın banka dekontunun açıklama bölümüne "Borç"` yazdıklarını ifade eden M.S., "Sonra da icra davası açacaklardı. Evi verseydim, icra davası açıp geri isteyeceklerdi. 26 bin 500 lira evle ilgili değil, başka bir alacak konusu." dedi.