Başkan Kocaoğlu: Urla İçin Projelerimiz Hazır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla için çok sayıda proje hazırladıklarını ve bu projelerin tek tek hayata geçirildiğini söyledi.

Başkan Kocaoğlu: Urla İçin Projelerimiz Hazır

Aziz Kocaoğlu, Foça ve Aliağa’nın ardından ziyaret Urla ilçesini ziyaret etti. Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve meclis üyeleri ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını dinleyen Kocaoğlu, yapacakları projeler hakkında bilgiler aktardı.

Yarımada ve çevresinin hem tarım hem de turizm potansiyeli olarak kentin en önemli merkezlerinin başında geldiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Kentin kalkınmasını yarımadadan bağımsız düşünmek mümkün değil. Yarımadanın kalkınması, İzmir’in kalkınması demektir. Bu bölge özellikle ekolojik tarım ve turizmde Türkiye’nin en önemli merkezi olmaya adaydır.” diye konuştu.

Büyükşehir sınırlarına sonradan dâhil edilen ilçelerde en büyük ihtiyaçlar olan içme suyu, kanal ve arıtma tesisi çalışmalarına ağırlık verdiklerini kaydeden Kocaoğlu, Urla’da da bir çok proje hazırlığının tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi.
Kültür Merkezi’nin tefrişinin tamamlandığını Balıklıova ve Barbaros köylerinin içme suyu ile Tabaklar Deresi ıslah projelerinin hazır olduğunu anlatan Kocaoğlu, Balıklıova, Güzelbahçe, İçmeler ve Özbek’te yer alan dere yataklarının düzenlenmesi projelerinin ise devam ettiğini hatırlattı.
Başkan Kocaoğlu, “Çeşmealtı, İskele ve Zeytinalanı bölgelerindeki dere yatakları düzenlemek için de arkadaşlarımız gerekli projeleri hazırladı. Gülbahçe, Torasan ve İçmeler mahalleleri atık su şebeke ve toplayıcı hatlarının uygulama projesi çalışmalarımız ise sürüyor. Burada karayoluna paralel hatların yapımı için Karayolları’ndan izin bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çöp Transfer İstasyonu ile mezbaha projesi hakkında da bilgi aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, tüm bu çalışmaları en kısa sürede hizmete alarak sorunları çözmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.