Bakan Çağlayan Mersin'de

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa'nın en güçlü ülkelerinde çok ciddi ekonomik krizler yaşandığını ve milyonlarca insanın sokağa döküldüğünü belirterek, "Ama bakın, şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti taş gibi, kale gibi ayakta evel Allah" dedi.

Bakan Çağlayan Mersin'de
Çağlayan, beraberinde Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun, Nebi Bozkurt ve Çiğdem Münevver Ökten ile birlikte Suphi Öner Öğretmenevi'nde partisinin il başkanlığınca düzenlen iftar yemeğine katıldı. Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemden geçtiklerini söyledi. Dün Anamur'daki şehit cenazesine katıldığını hatırlatan Çağlayan, "Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin. İnşallah bir daha Mersin ve Türkiye'miz bu tür şehitlerle karşıkarşıya gelmez. Ama bu konuda Türkiye'nin gelişmesinden, Türkiye'nin büyümesinden, Türkiye'nin güçlü ülke olmasından korkanlar, yurt dışında ve Türkiye'deki işbirlikçisi olan alçaklar boş durmayacaklar. Ama bizim de evel Allah hep birlikte hükümetimizle, milletimizle, silahlı kuvvetimizle fitil fitil bunların burnundan getirmek boynumuzun borcu olsun" diye konuştu.

Şehitlerin herkesin evladı, herkesin şehidi olduğunu, aynı hissiyata kapılıp aynı acıları yaşadıklarını ifade eden Çağlayan, "Şehidimizin babasıyla 1 saat önce yine konuştum. Kendisine tüm şehitlerimizde olduğu gibi hükümet olarak, devlet olarak şehitlerimizin ve ailelerimizin sonuna kadar hizmetlerinde olacağımızı söyledim. Ama bunlar başka kesimler tarafından, başka şekilde değerlendirilebiliyor. O gün cenazede gördüm. Şehidimizin cenazesini Anamur'da coşkulu bir kalabalık ve şerefli, şanlı bayrağımızasarılı tabutunu top arabası üzerinde götürürken, orada siyaset yapmaya çalışanlar vardı. Teşekkür ediyorum şehidimizin kayınbiraderine, 'burası siyaset alanı değil, el kol işareti yapmayın' diye hepsini susturdu ve ağzının payını verdi. Arkadaşlar artık Türkiye'de hiç kimsenin kandan, şehit cenazesinden beslenme hakkı yoktur. Hiç kimse bundan çıkar sağlamaya kalkışmasın. Şehit hepimizin şehidi, hepsi başımızın tacı, hepsi bizim evladımız. Bu vatan için, bu millet için canlarını gözünü kırpmaksızın seve seveveren insanların yakınlarına hizmet etmek bizim boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı. "KRİZ TÜRKİYE'YE BU KEZ TEĞET BİLE GEÇMEYECEK" Dünyanın önemli bir ekonomik problem içinde olduğunu, Avrupa'nın birçok ülkesinde ciddi iflaslar yaşandığını belirten Çağlayan, şöyle devam etti: "Avrupa'nın en güçlü ülkelerinde çok ciddi ekonomik krizler var. Milyonlarca insan sokağa dökülmüş vaziyette ama bakın, şükürler olsun ülkemize, AK Parti'nin değerli Genel Başkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, aynı bakanlar kurulu ve ekonomi kurulunun aldığı tedbirlerle ve bugüne kadar gösterdiğimiz gibi bu milletin, bu devletin parasına sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti taş gibi, kale gibi ayakta evel Allah. Avrupa'nın birçok ülkesinde ciddi sıkıntı yaşanırken, birçok ülkeiflas etmenin eşiğine gelmiş böyle bir ortamda, Türkiye ekonomisi AK Parti'nin sağladığı ekonomik istikrar, milletimizin AK Parti'ye verdiği oylarla sağladığı siyasi istikrarla, Türkiye şükürler olsun bu küresel krizde de aynen Başbakanımızın ifade ettiği gibi 'bu kriz evel Allah Türkiye'yi teğet bile geçmeyecek'. Şükürler olsun bu durumda olduğumuz için. Başbakanımız 2009 kirinde de 'bu kriz Türkiye'yi teğet geçecek' dediğinde, bununla alay edenler olmuştu, şimdi onların sokağa çıkacak yüzleri yok, eğeryüzleri varsa tabi." Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin siyasi bakımdan ve ekonomik açıdan güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Çağlayan, "Daha çok yapmamız gereken önemli işlerimiz var, daha çok birlik ve beraberlik içinde, daha fazla kardeşlik içinde yapmamız gereken çalışmalar var" dedi.
Kaynak: İHA