Adıyaman Devlet Hastaneleri, Üniversiteyle Ortak Çalışacak

Adıyaman Devlet Hastanesi, 82.

Adıyaman Devlet Hastaneleri, Üniversiteyle Ortak Çalışacak
Yıl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi`yle müşterek çalışacak. Tıp fakültesinin öğretim üyeleri, devlet hastanelerinde sağlık hizmeti sunacak.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan`ın makamında müşterek kullanımla ilgili protokol imzalandı. Vali Ramazan Sodan ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından imzalanan protokole, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Bekmez ve Prof. Dr. Cemil Kara, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz katıldı.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, törendeki konuşmasında, sözleşmeyle Adıyaman halkının sağlık alanında hizmet çıtasını yükselttiğini, Tıp Fakültesinin akademik kadrosunun sağlık alanında devlet hastanelerini önemli katkısı olacağını söyledi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Mustafa Talha Gönüllü ise Adıyaman`ın sağlık alanında önünün açılması için böyle bir proje başlattıklarını belirtti. Rektörlüğe başlamadan önce projeyi hazırladığını ifade eden Gönüllü, ``Bu projede bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Burada bugün yaptığımız protokol, YÖK ile Sağlık Bakanlığı da onayladığı takdirde hayata geçecek.`` diye konuştu.
Gönüllü, Tıp Fakültesi Hastanesi`nin açılmasının biraz zaman alacağını, laboratuvarların hazırlanması, cihazların alınması gerektiğini vurguladı.