Torumtay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’nde vefat eden eski genelkurmay başkanlarından Emekli Orgeneral Necip Torumtay, son yolculuğuna uğurlandı.

Torumtay, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü GATA`da, 28 Ağustos Pazar günü vefat eden 20. Dönem Genelkurmay Başkanı Torumtay (85) için Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi. Törene, Torumtay’ın eşi Türkan Torumtay, çocukları, kardeşi, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları ve eşleri katıldı. Törende, eski genelkurmay başkanlarından Hilmi Özkök ile bir dönem Ergenekon soruşturmasında adı geçen Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hazır bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, Torumtay’ın ailesine başsağlığı diledi. Törene katılan Genelkurmay Başkanı Özel, Özkök ile bir süre ayaküstü sohbet ettiği görüldü.

Torumtay’ın cenaze namazı öğle namazına müteakip, cami avlusunda kılındı. Cenaze namazında komutanlar ve hükümet yetkilileri birlikte saf tuttu.
Kılınan cenaze namazının ardından, Torumtay`ın naaşı top arabasına konulup, saygı geçişi yapıldı. Torumtay’ın naaşı yapılan törenin ardından defnedilmek üzere Cebeci Şehitliği`ne götürüldü.