Kula Kaymakamlığına Yusuf Cıbır Atandı

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlar Kararnamesi ile Uşak`ın Banaz ilçesine atanan Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner`in yerine Muğla`nın Kavaklıdere Kaymakamı Yusuf Cıbır getirildi.

Kula Kaymakamlığına Yusuf Cıbır Atandı
Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner, yaptığı açıklamada, "Bizler için bu vatanın her yeri kutsaldır. Bizlerin amacı halka hizmet sunmaktır. Bu düşünceyle halkımıza elimizden gelen en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi. Kula`ya ataması yapılan Kavaklıdere Kaymakamı Yusuf Cıbır`a, "Hayırlı olsun" dileğinde bulunan Şahiner, "Kula her şeyi ile çok güzel ve tarihi bir ilçe. Burada görev yaptığım için çok mutluyum. Tüm Kula halkına ve tüm kurum çalışanlarına göstermiş oldukları güzel tutumlarından dolayıteşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Kula`ya atanan yeni Kaymakam Yusuf Cıbır ise, "Tarihi bir ilçe olan Kula`ya atanmamdan son derece mutluyum. Görevi devralacağım. Meslektaşım ve ağabeyimiz Muzaffer Şahiner`in projelerine bıraktığı yerden devam edeceğiz. Kula halkı ile birlikte ilçenin sorunlarını çözmek için 24 saat çalışacağız. Ben değerli meslektaşıma yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.

KAYMAKAM YUSUF CIBIR KİMDİR? Yusuf Cıbır, 1975 yılında Sinop`un Boyabat ilçesinde doğdu, İlk, orta ve lise öğrenimini Boyabat ilçesinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi Bölümü`nü bitirdi. 2000 yılında Ardahan Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğini icra etti. Sırasıyla Trabzon-Dernekpazarı, Ordu-Çatalpınar`da kaymakam vekilliğinde bulundu. 47. Dönem Milli Güvenlik Akademisi kursuna katıldı. Londra`da 6,5 ay yabancı dil eğitimi aldı. 2003-2005 yıllarında Konya-Yalıhöyük ve Tunceli-Ovacık ilçesindekaymakamlık görevinde bulundu. 2005 yılı Ekim ayında Kovancılar ilçesine, 2008 yılında Ordu Korgan ilçesine, 2009 yılında Muğla Kavaklıdere ilçesine kaymakam olarak atandı. Evli ve 1 çocuk babası Cıbır, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.
Kaynak: İHA