Hak-par Chp İle İlk Kez Bayramlaştı

Bayramlaşmada Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)`ni kabul etmeyen CHP, Kürt siyasetinde önemli bir yere sahip olan Hak-Par heyetini ise kabul etti.

CHP ile bunun ilk temas olduğunu belirten Hak-Par yetkilileri, CHP`ye kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. İki partinin ilk kez yaptığı bayramlaşmada, ana gündem ise Kürt sorunu ve yaşanan süreç oldu.

Hak-Par heyetini CHP genel merkezinde parti sözcüsü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Parti Meclisi üyesi Ali Arif Özzeybek yer aldı. Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Reşit Delli, İbrahim Küreken, Celal Yıldız`dan oluşan heyet, Türkiye`nin yaşadığı terör konusunu ifade etti. Bölgenin sorununun diyalog ile çözüleceğini dile getiren Hak-Par heyeti, sorunun çözümünde partilerine de görev düşeceğini kaydetti.

Hak-Par`ın tüzüğünde federasyon talebi bulunduğunu, ancak CHP`nin buna karşı olduğunu dile getiren Güler, diyalog kapılarının kapatılmasına karşı olduklarını ifade etti. Herkesin görüşlerini dile getirmesi gerektiğini anlatan Güler, ortak bir mutabakatın sağlanabileceğini belirtti. Birbirimizin çocuklarını öldürerek ikna edilemeyeceğinin altını çizen Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Reşit Delli ise bunun diyalog ile olması gerektiğini belirterek Kürt ve Türk halkının birbirini tanıması gerektiğini kaydetti. Söylemlerinin şiddete dayanmayan, temeli olan görüşler olduğunu iddia eden Delli, bir eylem olduğunda ise kendine terör uzmanı diyenlerin medyada görüş beyan ettiğini, bunun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu kaydetti. CHP`nin sol ruhundan beklediklerinin, CHP tamamen sol değil, dönemin ruhuna uygun, dünyanın geldiği seviyeye uygun, bir tavır koymasının herkesi mutlu edeceğini anlatan Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı Delli`ye Güler karşı çıkarak etnik temele dayanan siyasetin yanlış olduğunu kaydetti.