Chp Lideri Somali’den Döndü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açlık sorunun yaşandığı Somali’den döndü.

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak saat 22.00’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı. Kılıdaroğlu, "Mülteci kamplarında bir insanlık dramının yaşandığını gördük." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gece gittiği Somali`den dönüşünde havalimanında kendisini bekleyen gazetecilere açıklamada bulundu. Somali’de bir insanlık dramının yaşandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, mülteci kamplarında yaşayan insanların ve özellikle çocukların içinde bulunduğu dramın yürekler acısı olduğunu ifade etti. Yardım yapmanın orada yaşanan sorunu uzun vadede çözmek için mümkün olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Bu yardımlar kısa vadede ancak uzun vadede ve sürekli olması gerekir. Somalili gençleri Türkiye’de üniversitelerde okutmak, bilinçlendirip yetiştirmek ve tekrar ülkelerine göndermek gerekir. Burada Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’e iş düşmektedir. Böylece Somali ve Türkiye arasında güçlü bağlar oluşur.”
Mülteci kamplarında Türkiye’deki gibi bir bayram havası olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediyeler tarafından toplanan 70 ton gıda yardımı oradaki insanlara ulaştırıldı. Dünya’nın bir kısmı obezite sorunuyla uğraşırken bir başka bölümü açlıkla uğraşıyor. Bu dünyanın durumunu yansıtan acı bir tablodur.” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından kendisini karşılayan partililer birlikte havalimanından ayrıldı.