Balıkçılar 'vira bismillah' dedi

Av sezonunun başlamasıyla balıkçılar bugün 'vira bismillah' dedi.

Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Av sezonu bugün başladı, Av sezonu ile ilgili açıklama, Balık sezonu açıldı, Eski kurallar bu av sezonunda da sürecek, Balık sezonu bugün başladı.




Boyu, 20 cm olmayan lüfer ve 45 cm'nin altındaki orfoz ve lagos balıklarını avlayanlara ceza geliyor. Bakanlık 'Takip sistemi kurduk' dedi

Bugün başlayan av sezonu ile ilgili bir açıklama yayımlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Balıkçılarımızın hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir olarak işletimi bakımından Bakanlığımızca getirilen düzenlemelere uymalarını temenni ederiz' denildi. Bakanlık kriterlerde değişiklik yaptıklarını anımsatarak 'Lüferin avlanabilir boy uzunluğu 14 cm'den 20 cm'ye, orfoz ve lagos balıklarında ise 30 cm'den 45 cm'ye çıkarıldı. Ayrıca hamsi avcılığında da gündüz av yasağı ve tekne başına günlük av kotası uygulaması ile hamsilerin taşınacağı kasalar için getirilen ağırlık ve standart ölçü uygulaması bu av sezonunda da sürecek' uyarısında bulundu denildi.

BALIKÇILAR BORÇ İÇİNDE
Av sezonu ile ilgili bir açıklama yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, yılın ilk 6 ayında, su ürünleri ihracatının yüzde 25 arttığını, yıl sonu için de 450 milyon dolar hedeflendiğini belirterek, '1 milyar doları yakalamak istiyoruz' dedi. Yalçıntaş 'Balıkçılık sektöründe sermaye yetersizliği ve borç sorunu oluştu. Balıkçılığın sürdürülebilir olması için bilimsel bir stok çalışması yapılmalıdır. 3-5 yıllık gerçekçi planlar çerçevesinde soruna kalıcı çözümler bulunacaktır' dedi.