Muğla’da Bayramlaşma Töreni

Muğla’da, Ramazan bayramı dolaysıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Muğla’da Bayramlaşma Töreni

Muğla Öğretmenevin’de düzenlenen törene, Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özden, Tolga Çandar, Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Suha Aldan, Mehmet Erdoğan, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, MÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Vali yardımcıları, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğretmenevinde bayramlaşan protokol üyeleri birbirleriyle sohbet etti. Bayramlaşma töreninde konuklara tatlı içecek ikram edildi. Muğla Valisi Fatih Şahin yaptığı açılış konuşmasında, Zafer ve Ramazan bayramını bir arada yaşamanın mutluğunu yaşadığını söyledi. AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ise Ramazan ayında yaşanan terör olayları nedeniyle birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de yoksulluğun getirdiği sonuçların ağırlığından bahsederek, emperyalizmin sömürgesiyle insanlığın düştüğü durumu bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti. Ergenekon davası tutuklu sanıklarının ailelerinin de bayramını kutlayan Demir, "Bu ayıbın ortadan kaldırılması gerekiyor. 33-34 aydır tutuklu bulunan bu kişilerin bir an önce cezaları varsa bir an önce kesilsin, yoksa tutuklulukları kaldırılsın. Önümüzdeki süreçte bunu bitirelim." dedi.
CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan ise Ramazan ve Zafer bayramını bir arada yaşandığını kaydederek, ikisinin de özünde büyük anlamlar taşıdığına dikkat çekti.
MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da ülkede yaşanan terör olayları ve yaz mevsimi olarak çok sıcak bir Ramazan ayı yaşandığını söyleyerek, "Terörün ülkemizde başladığı günden bu yana en fazla şehit verdiğimiz bir Ramazan ayı oldu. Ülkemizde birliğimizi ve dirliğimizi korumak zorundayız. Birlik ve dirlik yoksa varlığımızdan hiçbir ehemmiyeti yoktur." diye konuştu.

“89. Yıl önce Zafer kazanılmasaydı dini ibaretleri rahatlıkla yapıyor ve bayramlarımızı kutlayabilir miydik?” diye soran Belediye Başkanı Osman Gürün ise bu vatan için canları veren şehit ve gazileri saygı ve minnetle andığını ifade etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar bayramlaştı.
Ardından Muğla Valisi Fatih Şahin ve protokol üyeleri sırasıyla Cezaevi, Garnizon Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Çocuk Yuvası, Huzurevi ve Devlet Hastanesi ziyaret edildi.