Sırplar Kuzeyde Silahlanıyor

Kosova`nın Kuzeyi`nde son günlerde artan tansiyon devam ediyor.

Sırplar Kuzeyde Silahlanıyor
Kuzeydeki şehirler arası ulaşım, Sırplar`ın yollara kurdukları barikatlar nedeniyle gerçekleşemiyor. Dünden bu yana yollara çıkan silahlı Sırplar da, KFOR tarafından kurulan kontrol noktaları yakınlarında varlıklarını hissettirmeye çalışıyor

Kuzeydeki Sırp Üniversitesi`nin sihalı Sırp gençlere, KFOR kontrol noktalarından güvenli geçebilmeleri için üniversite karnesi dağıttığı iddia ediliyor.

AK-47 otomatik silah taşıyan Sırplar`ın, Zubin Potok, Rudare gibi barikatlarda mevzilendikleri, bu barikatların da KFOR kontrol noktalarından 100-200 metre uzaklıkta olduğu bildirildi.

Bu arada, yasadışı şekilde Kosova`ya giren Sırbistan yetkilileri, yerel Sırplardan, sınır kapılarındaki durum eskisine dönmediği sürece barikatları kaldırmamaları talimatını verdi.
Kaynak: İHA