Mafya Dizisi İçin Çekimler Başlıyor

Yönetmenliğini Umut Ertek`in yaptığı, Hazret isimli mafya dizisinin çekimlerine Kozlu beldesinde başlanıyor.

Mafya Dizisi İçin Çekimler Başlıyor
Kozlu beldesinde bulunan Şeyma Sultan Restoran’da düzenlenen basın toplantısında Zonguldak’ta çekilecek olan film hakkında bilgiler verildi. Oyuncuların tanıtıldığı toplantıda konuşan yönetmen-senarist Umut Ertek, Zonguldak’ta bulunmaktan keyif aldıklarını söyledi.

Dizi hakkında da bilgiler veren Ertek, senaryoya çok güvendiğini belirtti. Dizideki hikayenin gerçek bir hikaye olduğunu belirten Ertek, şöyle dedi: “Kozlu’da Zonguldak’ta bulunmaktan çok keyif aldık. Herkes iş için elinden geleni yaptı. Bu gün yavaş yavaş motor diyoruz. İddialı bir proje olduğunu düşünüyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu işler biraz da kısmet meselesidir. Oyuncularımız çok değerlidir, set arkası da çok değerlidir. Senaryoya çok güveniyorum. Kendim yazdım. Dizinin tamamı hemen hemen Zonguldak ve kozluda geçiyor. Ali Bektaş’ın bu dizinin burada çekilmesinde büyük gayreti vardır. Dizinin adı Hazret. Hazret bir mafya babasıdır. Bu zamana kadar diğer dizilerde izlediğiniz bir mafya babasıdır. Gerçek bir mafya babasıdır. Gerçek bir hikaye gerçek bir öyküdür. Hazret karakterinin İslamiyet ve bir önceki hayatında yaşadığı durumu anlatan bir senaryodur. Gayri meşruyu bırakıp İslamiyet’i seçmeye çalışan bir adamın öyküsüdür. Ama tabii ki bu kadar da kolay olmayacak. Eski yaşamış olduğu hayat ona sürekli yokuşlar çıkartacaktır. Turgay Tanülkü de Hüdai karakterini canlandırıyor. Hazret-Araf dediğimiz ana karakterin can dostudur. Ama onun can düşmanıdır bunu da ilerleyen bölümlerde göreceğiz.” Dizinin başrol oyuncusu Hüseyin İlker ise yaklaşık 2 yıldan bu yana tiyatro haricinde oyunculuğa ara verdiğini, kendisine gelen bu projeyi kabul ettiğini ifade etti. İlker, “Ben yaklaşık 2-2,5 yıldan bu yana oyunculuğa tiyatro haricinde ara vermiştim. Umut bana bu projeyi getirdiği zaman kabul ettim. Çünkü heyecan verici bir projeydi. Bu işin içinde olmaktan ve Zonguldak’ta olmaktan mutluluk duyuyorum. Bize burada destek veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah dizimiz güzel olur ve herkes beğenir” dedi.

Dizinin Hüdai karakterini canlandıracak olan ünlü oyuncu Turgay Tanülkü ise Kozlu halkının kendilerini çok iyi karşıladığını söyledi. Yöre halkının kendilerine büyük destek olacağı inancında olduğunu söyleyen Tanülkü, şöyle dedi: “Dizileri var eden bir aile olmayı bilmek gerekir. Yönetmenimiz hem senarist hem de yönetmen olması adına biraz problemli. Çünkü bütün ekibin karnını doyuran o, giydiren o. Tabi bu işin esprisi de, şimdi şu var. İki gündür buradayız. Buranın insanı bize adam gibi kucaklarını açtılar. Bizim oyuncu grubu ve teknik grubu da bu dostluğa cevap verdi. Dolayısıyla büyük bir aile olduğumuza inanıyorum. Büyük aileden de büyük işler çıkar. Biz ilk önce aile olmasını bilmeliyiz. Bütün ekip ve burada yaşayan insanlarımız bu dokunun bizim senaryomuza büyük destek olacağı inancındayım. Biz konumdan dolayı buranın atmosferinden dolayı oyunculuklarımız da etkilenecektir. Onun için de ben bu projenin gerçekten etkili olacağına gerekli yerlere mesajlar vereceğine inanıyorum. Bu ailenin içinde bir fert olmaktan da mutluyum.” Dizide Tonyalı karakterini canlandıracak olan Çetin Yeltekin ise “Bugüne kadar gelmiş olduğumuz dizimiz adına aldığımız yol konusunda fazlası ile mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Güzel bir proje olarak geldi. Şimdiye kadar Türk Televizyonları sinemasında anlatılan hikayelerin hepsini bir hayal ürünü olduğunu çok iyi biliyorum. Bu projede biraz daha reel bir yaşantının, reel yaşanan hayatın üzerinden kurgulanmış olan bir senaryonun içinde olmaktan çok mutluyum. Bu dizide Tonyalıyı canlandırmaktan ayrıca gurur duyuyorum” dedi.

Diğer dizi oyuncuları da Zonguldak’ta olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Kaynak: İHA