İzmir İçin Tek Yumruk Oldular

İzmir Başkanlar Kurulu sekretaryasını yürüten Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak başkanlığında üç siyasi partinin il başkanı bir araya geldi.

İzmir İçin Tek Yumruk Oldular
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve MHP İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan katıldı. Üç siyasi partinin İzmir’deki temsilcileri ile yapılan toplantıya İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Geza Dologh, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse de eşlik etti.


İki saat süren toplantının ardından İzmir’in önceliklerinin tartışılacağı bir büyük organizasyon gerçekleştirilmesi kararı çıktı. Üç il başkanının da onay vermesi ile 10 Eylül Cumartesi günü toplantı yapılacak. Saat 10.00`da başlayacak toplantı 13.00`te son bulacak. Burada alınan kararlar toplantı sonrası verilen yemekte açıklanacak. İzmir’in öncelikleri, sorunları ve çözüm önerilerinin masaya yatırılacağı toplantıda Ankara’ya mesajlar gönderilecek. Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri katılacak. Kente öncelikle yapılması istenen çalışmaların konuşulacağı toplantıya ayrıca sivil toplum kuruluşları da destek verecek.

Üç partinin il başkanlarını katıldığı toplantıda alınan onayın ardından çalışmalar başlatıldı. Eylül ayında gerçekleştirilecek dev toplantıya kadar İzmir’in öncelikleri belirlenerek bir rapor hazırlanacak. Bu sürede bir araya gelen İzmir Başkanlar Kurulu, büyük toplantı öncesinde hazırlıklarını yapacak. Bakan ve milletvekillerinin katılacağı ve son kararın verileceği toplantı öncesinde Başkanlar Kurulu, rapora son şeklini verecek. Başkanlar Kurulu’nun onayladığı rapor daha sonra ana toplantıda gündeme alındıktan ve son şekli verildikten sonra kamuoyuna açıklanacak.

Toplantının ayrıntıları hakkında bilgi veren Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, büyük gün 10 Eylül için il başkanlarıyla mutabakata vardıklarını söyledi. İzmir’de bu zamana kadar yapılan en üst düzey toplantı için son noktayı koyduklarını dile getiren Temizocak, “Başkanlar kurulu önce öncelikleri belirleyecek. Daha sonra konuyu siyasi parti temsilcilerine danışacağız. Büyük toplantıda İzmir’in öncelikleri için en son kararı vereceğiz. Bu işin çok önemli bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Orada masaya yatırdığımız projelerin daha sonra takibini yapacağız.” dedi. Üç siyasi partinin il başkanları da organizasyona tam destek verdiklerini ifade etti.