Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YAŞ kararlarını imzalamak üzere
Genelkurmay Başkanlığı`na gidecek.

(10.00)

Şura kararları, Çankaya Köşkü`nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e
sunulacak. Kararların, Cumhurbaşkanı Gül`e sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanması bekleniyor. (11.00)

Güvenlik Zirvesi, Başbakan Erdoğan başkanlığında Başbakanlık merkez binada yapılacak. (12.00)

Ankara’da bulunan Gana Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Alhaji Mohammad Mumuni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edilecek. Konuk bakan ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek. İki bakan görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. (15.30)

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`i ziyaret edecek. (12.30/15.00)

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, bazı kanun hükmünde kararnamelerin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da Meclis`te basın toplantısı yapacak. (11.00/11.00)

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle toplanacak ve daha sonra açıklama yapacak. (10.00/12.00)

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı’yı kabul edecek. (15.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 15 Ağustos`ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde memur konfederasyonları yöneticileri ile bir araya gelecek. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Turizm ve Belediyeler Bakanı Samir Abdullah Mustafa ve Erbil Belediye Başkanı Habib Muhammed Khdher ile görüşecek. (15.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van Valiliği`ni ziyaret edecek ve kaymakamlarla toplantı yapacak. (10.30-15.00)

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Edirne`de ziyaret ve incelemelerde bulunacak.


AVRASYA FEED
Uluslararası olimpiyatlarda her sene büyük başarılara imza atan Kazak-Türk Liseleri, madalyaya doymuyor. Tayland’ta bu yıl 42`incisi düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatları`nda Kazakistan’ı temsil eden Kazak-Türk Lisesi öğrencileri 2 altın madalya kazandı.


SPOR
2011 Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı, günü yapacağı tek antrenmanla tamamlayacak. (10.30)

Beşiktaş, bir dizi hazırlık maçı ve kamp yapmak üzere Hollanda’nın Venlo şehrine gidecek. (14.30)

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçlarında Bursaspor, Belarus`un Gomel takımı, Gaziantepspor ise Polonya deplasmanında Legia Varşova ile tur mücadelesi yapacak. (20.00)

Futbolda şike soruşturması kapsamında yapılan çalışmalar izlenecek.