Arap Turizminin Kalbi Bursa`da Atacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla, Bursa Valiliği ve 22 Arap ülkesinden oluşan Arap Turizm Teşkilatı’nca imzalanan protokol kapsamında, Bursa`da toplantı yapıldı.

Arap Turizminin Kalbi Bursa`da Atacak

Vali Şehabettin Harput’un başkanlığında düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Merinos AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala ve turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

Vali Şehabettin Harput, Arap Turizm Teşkilatı ile imzalanan protokol çerçevesinde Nisan 2012’de Bursa’da Türk-Arap buluşması gerçekleştirileceğini söyledi. 22 Arap ülkesinden bakan, bürokrat, işadamı, sektör temsilcileri ile bir araya gelinecek buluşmanın, Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki turizm faaliyetlerinin gelişmesinin ilk adımını oluşturacağını belirten Vali Harput, "Bu çok önemli buluşma öncesi, ilişkilerin devamlılığı noktasında belirlenecek yöntemlerin sağlıklı biçimde uygulanabilmesi için bir komite oluşturulmalı. Komiteye bağlı oluşturulacak alt birimler, turizm faaliyetlerinin sorunsuz ve kesintisiz devamı noktasında hareket tarzlarını belirlemeliler." diye konuştu.

Arap Turizm Teşkilatı ile imzalanan protokol gereğince Bursa’nın 2013’te Arap turizminin ana destinasyonu olacağını dile getiren Vali Harput, 1 Arap turistin bıraktığı dövizin 6 Avrupalı turiste bedel olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Arap turizminin geliştirilmesi doğrultusunda atılacak adımların en başında, Arap işadamlarının Bursa’ya yapabilecekleri turizm yatırımlarının önündeki bürokratik ve yasal engellerin kaldırılmasının geldiğini belirtti. Başkan Altepe, Bursa’ya sağlanacak düzenli ve kesintisiz hava yolu ulaşımının da büyük önem arz ettiğini vurguladı. Altepe, şunları dile getirdi: "Havayolu ulaşımında Bursa’nın bazı havayolu şirketlerinin insafına bırakılmaması gerekir. Bu sorunun kesin çözümü, Bursa’nın kendi hava yolu şirketini kurmasından geçiyor. Bursa Valiliği başta olmak üzere, kentin yerel dinamiklerinin katılımlarıyla kurulacak hava yolu şirketi, havayolu sorununun tek çözümüdür. Sağlıklı bir havayolu ulaşımı oluşturulamadığı sürece, turizmin gelişmesini beklemek, hayalden öte bir anlam ifade etmeyecektir."
Arap ülkelerinden Bursa’ya yoğun bir turist akışının bulunduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Arap turistlerin beklentilerine yanıt oluşturabilecek yatırımların önünün açılması gerektiğine işaret etti. Konuşmaların ardından, toplantıya katılan konuk protokol ile turizm sektörünün temsilcileri Bursa’da turizmin gelişimine yönelik görüş ve düşüncelerini paylaştı