Erdoğan devreye girdi, 15 asker döndü

Başbakan Erdoğan devreye girdi 15 asker evine döndü

Erdoğan devreye girdi, 15 asker döndü
Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa’da yanına gelerek “Oğlum Hakkâri’de asker. Terhis oldu ama güvenlik nedeniyle bırakılmıyor” diyen Özer Akbayrak ve eşinin isteği üzerine devreye girdi ve Anıl Çağrı Akbayrak dün ailesine kavuştu.

THY’nin tarifeli uçağı ile dün Van’dan kendisiyle aynı nedenle birliklerinde bekleyen 15 arkadaşı ile İstanbul’a gelen Akbayrak, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terhis olmalarına rağmen yollardamayın olduğu için birliklerinde kaldıklarını anlatan Akbayrak, “Babam Başbakan’la görüşmüş. O görüşmeden sonra bizi aldırttılar. Başbakanımız sağ olsun helikopter kaldırttı. 15 kişi helikoptere bindik ve Hakkâri’den Van Havalimanı’na indik” dedi.

‘300-400 KİŞİ VAR’

Askerliğinin 23 Ağustos’ta bittiğini söyleyen Akbayrak şöyle konuştu: “15 ay askerlik yaptım. Aktepe Karakolu’ndaydım. Türkiye’nin son karakolu. Kuzey Irak’taki Zap Karakolu’nun arkasındaydı. Burada aynı durumda olan 300-400 kişi var. 10-15 gündür bekleyenler de var. Hepsinin askerliği bitmiş, eksi gün sayıyorlar.”