Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu`nun doğusu ile Artvin çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Yurtta Hava Durumu
Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Akdeniz`in kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu ve açık 30 İstanbul: Az bulutlu ve açık 29 İzmir: Az bulutlu ve açık 33 Adana: Az bulutlu ve açık 35 Antalya: Az bulutlu ve açık 33 Samsun: Parçalı bulutlu 28 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı bulutlu 26 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37
Kaynak: İHA