Sodes Desteğiyle Okuyan Öğrenciler İftarda Buluştu

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, SODES Projesi desteği ile yürütülen "Umut Işıkları" projesi kapsamında dershanelere gidip sınavlarda başarı gösteren 189 öğrenci ve ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Sodes Desteğiyle Okuyan Öğrenciler İftarda Buluştu

İftar yemeğine Vali Ahmet Turhan eşi Nurhan Turhan, Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim eşi Elif Bilim dershaneye gönderilen öğrenciler ve öğrencilerin aileleri, okul müdürleri ile dershane temsilcileri katıldı.

İftarı takiben slayt gösterimi sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, Başbakanın desteği ile SODES kapsamında gönderilen paralarla dershaneye gitme fırsatı bulan 189 öğrenciden 187`sinin Anadolu Öğretmen Lisesini ve Fen Lisesi kazandığını belirtti.

Çocukları ve aynı zamanda anne babaları da gönülden tebrik eden Vali Turhan, “Böyle tertemiz pırıl, pırıl başarılı çocuklarınızın olması gerçekten övünülecek bir şey. Eğer çocuklarımız iyi bir eğitim alırsa hem kendilerine, hem sizlere hem de topluma faydalı olacaklar. Ben bölgemiz açısından da geleceğimiz açısından da hiç karamsar olmadım. Eğer çocuklarımıza sahip çıkarsak çocuklarımız güzel okullarda okuyacak, iyi insanlar olacaklar, çocuklarımıza sahip çıkmazsak muhakkak bir olumsuz organizasyonun içinde olma ihtimali var." dedi.

Dershaneye gönderilen öğrenciler de, Valilik ve emniyet sayesinde dershaneye gittiğini belirterek, "Onlar sayesinde hayal ettiğimiz okulları kazandık. Umarız tüm öğrenciler bizim gibi iyi yerlere gelirler" diye konuştu.