Peru’da Düzenlenen İftar Programına Yoğun İlgi

Peru’da faaliyet gösteren Baran Türk Kültür Merkezi, çok sayıda Perulu devlet adamının katıldığı bir iftar programı düzenledi.

Peru’da Düzenlenen İftar Programına Yoğun İlgi
Başkent Lima’da, ebru gösterisiyle başlayan programa davetliler yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğinin ardından, davetlilere yaklaşık beş yıldır Peru’da yürütülen kültür faaliyetleri tanıtıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Baran Türk Kültür Merkezi Başkanı Mehmet Işıtan, yeniden şekillenen günümüz dünyasında kültürler arası diyalogun önemine vurgu yaptı. Daha yaşanılabilir bir dünya için karşılıksız ve beklentisiz olarak yardımlaşma ve paylaşmanın önemine değinen Işıtan, misafirlerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Davetlilerden söz alan Türkiye’nin Peru Büyükelçisi Namık Güner Erpul da konuşmasında Ramazan ayı hakkında davetlilere bilgi verdi. Müslümanların bir araya gelerek iftarlar vesilesiyle ortak bir sevinci paylaştıklarını ifade eden Erpul, böyle bir programda Peru’lu dostları ve Peru’da görev yapan meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu kıvancı dile getirdi.

Davetlilerden Cihan Haber Ajansına konuşan Fas Büyükelçisi Oumama Auwad “Baran Türk Kültür Merkezinin düzenlemiş olduğu bu iftar programına katılmaktan dolayı çok memnunum. Büyükelçilerin yanında yalnızca Müslümanları değil büyük bir inisiyatif alarak milletvekilleri ve devlet erkânının da buraya davet edilmiş olması çok önemli.” şeklinde konuştu.

Program sonunda yapılan çekilişle davetlilere hediye edilen ebru çalışmaları büyük ilgi gördü.