Nevşehir Üniversitesi Camii İbadete Açıldı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Nevşehir Üniversitesi Yerleşkesi içinde hayırsever Fevzi Avlanmaz tarafından yaptırılan üniversite camiini ibadete açtı.

Nevşehir Üniversitesi Camii İbadete Açıldı

Nevşehir Üniversitesi Yerleşkesi içine yaptırılan caminin ibadete açılış törenine Vali Abdurrahman Savaş, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan, AK Parti milletvekilleri Murat Göktürk, Ahmet Erdal Feralan ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden, Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ile çok sayıda daire müdürü ve vatandaş katıldı. Tören, Hafız Nebi Yaşar`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, camia kelimesinin Arapça`da üniversite anlamına geldiğini belirterek, bu mübarek günde cami ile camiayı bir araya getirdiklerini söyledi. Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bugün burada cami ile camia buluşuyoruz. Cami, `toplayan, birleştiren` anlamında. Camia da Arapça`da üniversite anlamına geliyor. Burada cami ile camiayı bir araya getiriyoruz. Öyle inanıyorum ki bu ikisinin birleşmesiyle hür nesiller yetişecek. Yetişmiş insanı olan toplumlar, milletler hürdür. Yetişmiş insanı olmayan milletler ise köle olmaya mahkumdur. Üniversitelerimiz, yetişmiş insan kaynağımızı sağlayan en önemli kurumlarımızdan birisidir."
Törende, konuşmaların ardından, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, caminin yapımını üstlenen Fevzi Avlanmaz adına oğlu Ahmet Avlanmaz`a teşekkür plaketi sundu. Vali Abdurrahman Savaş da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz`a, Avanos yapımı Hitit anforası hediye etti. Törene katılanlar, cami açılışından sonra Nevşehir İl Müftü Vekili Ali Gülden imamlığında öğle namazını kıldı.