İsveçte Türkler Pkk`yı Lanetledi
İsveç Türk İşçi Federasyonu`nun, Türk Kadınlar Federasyonu ile birlikte organize ettiği "Teröre Lanet ve Şehitlerimizi Anma Töreni", yüzlerce kişinin katılımıyla yapıldı.

Stockholm`ün büyük meydanlarından Medborgarplatsen` de yapılan mitingde, İsveç Türk Dernekleri Başkanı Hasan Dölek, Federasyon yönetim kurulu üyesi Sami Görgülü, Kadınlar Federasyonu Başkanı Macide Akay ve Türk örgütleri başkanları birer konuşma yaptılar.
Kadınlar Federasyonu Başkanı Macide Akay, "PKK bir terör örgütüdür. Onun yandaşlarının bulunduğu Kurdiska Radet, Stockholm` de PKK`nın ta kendisidir. İsveçliler terör örgütüne para yardımı yapıyor ve bunu derhal kesmeleri lazım. Bunlar teröristtir, bu sözde derneğin derhal kapatılması lazımdır" dedi.
İsveç Türk İşçi Dernekleri Başkanı Hasan Dölek`in, mitinge gelenlere teşekkür etmesinin ardından, katılımcılar sessizce dağıldılar.
Şehrin başka bir tarafında ise, PKK yandaşları Türklere alternatif olarak daha az kişinin katıldığı "Bombardıman dursun, sözde Türk ordusu sivilleri öldürüyor" temalı yürüyüş yaptı.
