İsveç`te Kadir Gecesi Coşkusu

Avrupa’nın birçok yerinde olduğu gibi, Kadir Gecesi, İsveç`in başkenti Stockholm`de de binlerce Müslüman’ın katılımıyla idrak edildi.

İsveç`te Kadir Gecesi Coşkusu


Kur´an-ı Kerim´de ´bin aydan daha hayırlı´ denilen ve Kur´an´ın indirilmeye başlandığı gün olan Kadir gecesi Stockholm´de ayrı bir manevi hava oluşturdu. Teravih Namazını kılmak için camilere akın eden gurbetçiler yer bulmakta güçlük çekti.

Ramazan ayının 27. gecesinin büyük ihtimalle Kadir Gecesi olduğuna inanan Müslümanlar, İsveç`te de camileri hınca hınç doldurdu. Stockholm`ün en büyük mabetlerinden biri olan Fittja Ulu Camii’nde düzenlenen Kadir gecesi özel programının bu seneki konuğu; Türkiye Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma Birincisi Ahmet Yüksel’di. Program başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Stockholm Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Prof. Dr. Bülent Baloğlu, Kadir Gecesi’nin Kuranı Kerim’in doğum gecesi olduğunu belirterek, bu gecenin tüm insanlara hayırlar getirmesi dileğinde bulundu. İsveç’te yaşayan vatandaşların sadece Diyanet kanalıyla Somali’ye 700 bin kron yardım bağışta bulunduğunu söyleyen Baloğlu,İsveç’te yaşayan vatandaşlara teşekkür etti.

Baloğlu’nun konuşmasından sonra bir saate yakın Kur`an-ı Kerim ve ilahiler okuyan Ahmet Yüksel, vatandaşları adeta mest etti. Yüksel, daha sonra teravih namazını kıldırdı.


Aşırı kalabalık yüzünden caminin üst katında yer bulamayanlar, aşağı katta ve köşelerde namaz kılmaya çalıştı. Namazdan sonra gurbetçiler birbirlerinin Kadir gecesini kutlarken, camii yönetimi de vatandaşlara, çeşitli ikramlarda bulundu.