Kadir Gecesi`nin İhtişamı Camilere Sığmadı

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi`ni ibadetle geçirmek isteyen vatandaşlar Bursa Ulucamii`ye sığmayınca yol üzerinde namaz kıldı.

Kadir Gecesi`nin İhtişamı Camilere Sığmadı
Kadir Gecesi için Bursa Ulu Camii`ne akın eden vatandaşlar, cami içi ve bahçesine sığmayınca yollara serdikleri hasırlar üzerinde namazlarını kıldı. Kadir gecesini en iyi şekilde ihya etmek isteyen Müslümanlar, Türkiye`nin her yerinde Camileri doldurarak Ramazan ayının bu en kutsal gecesinde dualar etti. Kadir Gecesi bereketini doyasıya yaşayan vatandaşlar, Bursa`nın en büyük camisi olan Ulu Camii`de, her zaman olduğu gibi Kadir Gecesi`ni en iyi şekilde ihya etti. Caminin içi ve bahçesi tamamen dolunca,cemaat cami avlusundan taşarak yollarda saf tutup namazını kıldı. Vatandaşlar, Ulucami başta olmak üzere, Emir Sultan ve Yeşil Cami gibi özellikle Selatin camilerine ye akın etti. Yoğunluk sebebiyle Ulucami`ye giremeyenler, yere serdikleri kartonlar üzerinde namaz kılıp dua etti

Kimi kadın ve erkekler ise bahçede, ağaçların altında çimlere serdikleri karton kutular üzerinde namaz kıldı. Okunan Kur`an-ı Kerim`i ve vaazları dinleyen vatandaşlar, namaz ve dualarla Kadir Gecesi`ni ihya etti. Camiye akın eden insanlar arasında küçük yaştaki çocuklar ve kadınların yoğunluğu dikkat çekti. Cami imamının verdiği vaazda ise Kadir Gecesi`nin önemi anlatıldı. Bu gecenin rahmet, mağfiret ve arınma gecesi olduğuna dikkat çekilen vaazda, "Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kudsiyyetinibizzat Kur`an-ı Kerim`den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olmuştur. Kur`an-ı Azimüşşan`ın leyle-i kadir`le birlikte kendi semamıza inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur`an`ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmayı ve onlara Hakk`ı batıldan ayırabilmek için sunduğu şaşmazve eskimez ölçüleriyle yön göstermeyi hedeflemiştir. Kadir gecesini ihya, başta büyük zorluk ve sıkıntılar yaşayan Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere zaman ve mekan sınırlaması gözetmeksizin bütün kardeşlerimize yakın durmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, acılarına ortak olmayı, din ve dünya tasavvurumuzu altüst eden her tür marazi tutum ve düşünceye karşı bünyemizi yenilemeyi, hayırda yarışırken şerden mütemadiyen uzak durmayı gerektirmektedir" denildi.
Kaynak: İHA