Engelli Zübeyde, Üniversiteyi Kazandı

Annesinin yardımıyla her gün tekerlekli sandalye ile 3 kilometre yol katederek dersanaye giden bedensel engelli
Zübeyde Koçer, üniversite kazanmanın keyfini yaşıyor.

Engelli Zübeyde, Üniversiteyi Kazandı
Gümüşhane Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü`nü kazanan Koçer, "Benim için büyük emek sarfeden annemi ve öğretmenlerimi mahcup etmediğim için çok mutluyum." dedi.
Bedensel engelli olan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı kalan Zubeyde Koçer, eğitim hayatı boyunca annesi tarafından tekerlekli sandalye ile okula taşındı. Kızının okuyabilmesi için her türlü fedakarlığı yapan anne Nazile Koçer, "Kızımı hafta içi okula, hafta sonları ise dershaneye getirip götürdüm. Okuması adına elimden ne geldiyse yapmaya çalıştım ve bundan sonrada yapmaya çalışacağım. Kızımın babasını altı yıl evvel kaybettim. Hayatta ikimiz kaldık. Çok zorluklar çektim. Çocuğumu dershaneye götürürken sırtıma alıp minibüse biniyordum, dershaneye gelince de öğretmenleri ve arkadaşları merdivenlerden çıkarmama yardımcı oluyorlardı. Arkadaşlarına ve dershane öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Bizi kendilerinden bildiler ve bize çok yardımcı oldular." dedi.

Kızının üniversiteyi kazanmasıyla birlikte Anne Koçer`e yeni bir fedakarlık kapısı daha göründü. Engelli kızının okuması için üniversiteye de getirip götürmek zorunda olduğunu söyleyen Koçer, yıllardır yaşadığı şehri terk ederek evini Gümüşhane’ye taşımak için hazırlık yapıyor. Zübeyde’nin üniversiteyi kazanmasından kendilerinin de çok sevindirdiğini vurgulayan Fem Dershanesi Fatsa Şubesi Müdürü Volkan Oğraş, "Zübeyde çok gayretli bir öğrencimizdi. Azim etti ve istediği üniversiteyi kazandı. Ailesini ve Zübeyde’yi kutluyorum." diye konuştu.