Dicle Üniversitesi`ne 7 Bin Öğrenci Yerleşti

Lisans Yerleştirme Sınavı`nda (LYS) başarı gösteren ve Dicle Üniversitesi`ni (DÜ) tercih eden 140 bin öğrenciden 7 bini yerleşmeye hak kazandı.

Dicle Üniversitesi`ne 7 Bin Öğrenci Yerleşti

Yeni yerleşen öğrencilerle ilgili öğrenci kaydının yapılacağı yerde basın açıklaması yapan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, 6 bin lisans bin de lisans üstü olmak üzere toplam 7 bin öğrencinin üniversiteye kayıt yapmaya hak kazandığını belirtti. Eyigün, daha fazla öğrenci almak için fiziki altyapı çalışmalarının da hazlandırıldığını vurgulayarak, "Böylece 2010 yılı itibariyle 19 bin 500 olan öğrenci sayımız 22 bin olacaktır. Bu artış yüzde 80`lik bir artış" şeklinde konuştu.
Merkezi yerleştirme ile 120 programa 6 bin öğrencinin yerleştirildiğini belirten Eyigün, 9 özel yetenek ile 60 lisansüstü eğitim programına yaklaşık bin öğrencinin yerleştirildiğine vurgu yaptı. Kayıtlardan sonra 7 bin öğrenciyi 189 programa yerleştirmiş olacaklarını kaydeden Eyigün, 6 bin kişilik kontenjan için 140 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ifade etti.
Eyigün, şunları kaydetti: "Fen Fakültesi`nin son yıllarda çok tercih edilmeyen birkaç bölümü ile ikinci öğretimle öğrenci alan bir iki bölüm dışında, diğer tüm bölümlerimizde kontenjanlarımızın tümü dolmuştur. Merkezi Sınavla yerleşen 5 bin 931 öğrencinin 3 bin 314`ü erkek, 2 bin 617`si ise kız öğrencidir. Bu rakam ve oranlara özel yetenek sınavı ve lisansüstü sınav kayıt yaptıranlar dahil değildir. Diyarbakır ve üniversiteyi iyi tanıtmak için büyük bir gayretle çalışmaları bitirme aşamasına getirdik."
Eyigün, tüm çalışmalarında iki şeye odaklandıklarına vurgu yaparak, özellikle Diyarbakır ve Dicle Üniversitesi hakkında hoş bir intiba bırakmaya özen gösterdiklerini belirtti. Kayıt yapan öğrencilerin tümüne öğrenci kimlikleri ve çantalarını anında vereceklerini vurgulayan Eyigün, üniversite olarak Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından üniversitenin ihtiyaçları için verilen yüzde 20 oranında harç arttırma payını kullanmadıklarını vurguladı.