Bayramda Hava Serinleyecek

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, arefe günü Güney Ege ve Batı Akdeniz`de, Ramazan Bayramı`nın ilk günü iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

AA muhabirinin Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, hafta sonu Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu`un doğusu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık olacak. Rüzgar, Marmara ve Kuzey Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (saatte 40-60 kilometre hızla) esecek.Arefe günü, Türkiye`nin güneybatı kesimlerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Buna göre, Güney Ege kıyılarıyla Antalya, Kırklareli ve İstanbul`un kuzey ilçelerinin (Şile, Beykoz, Sarıyer) kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık olacağı bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege`de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (saatte 40-60 kilometre hızla) eseceği tahmin ediliyor

-Sıcaklıklar azalacak- Bayramın ilk günü Marmara`nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Çankırı, Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur çevreleri, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık olacak.Bayramın 2. ve 3. günleri ise Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının, Arefe günü Güney Ege ve Batı Akdeniz`de, Bayramın 1. günü, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.Hafta sonu ve arefe günü Marmara ve Kuzey Ege`de beklenen kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Kaynak: AA