Bayram tebriklerini Gül kabul edecek

Sivilleşme sürecinde bu sene kutlanacak 30 Ağustos bayramında bir ilk daha yaşanacak. Genelkurmay'daki tebrikleri bugüne kadar olduğu gibi Genelkurmay başkanı değil, cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul edecek.

Bayram tebriklerini Gül kabul edecek
YAŞ ve MGK'daki oturma düzenlerinin değişmesinin ardından sivilleşme sürecindeki yeni bir adım da bu seneki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Genelkurmay'daki tebrik töreninde yaşanacak.

Geçmişte genelkurmay başkanı konuklarını ayakta tek başına karşılarken Meclis başkanı ve başbakanın da aralarında bulunduğu konuklar kapıda sıranın kendilerine gelmesini yine ayakta bekliyorlardı.

Ancak yönetmelikte yapılan değişiklikle "bundan böyle Meclis başkanı ve başbakan, katılmaları halinde tebrikleri kurum temsilcisi ile birlikte ve önde yer alarak kabul eder" ifadesi eklendi.

Bu sene 30 Ağustosta ilki gerçekleşecek uygulamada sürpriz bir gelişme yaşanacak. Çünkü tebrikleri başkomutan sıfatıyla cumhurbaşkanı Abdullah Gül kabul edecek. İsterse yanında genelkurmay başkanı ile birlikte Meclis başkanı ve başbakan da yer alacak.
Yönetmelikte cumhurbaşkanının adı geçmemesine rağmen cumhurbaşkanı Gül'ün tebrikleri kabul edecek olması sürpriz olarak değerlendirilirken, başkomutan olması nedeniyle herhangi bir tartışmaya yol açması beklenmiyor.