50 Bin Kişilik İftar Yemeğinde İzdiham

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Şanlıurfa`daki tarihi Balıklıgöl Platosu`nda 50 bin kişiye verilen iftar yemeğine katılımın fazla olunca izdiham yaşandı.

50 Bin Kişilik İftar Yemeğinde İzdiham
Yaklaşık bir haftadır devam eden hazırlıklar ve yaklaşık 3 ton et ile 1,5 ton pirincin kullanılarak yapılan yemeğe katılmak için çevre il ve ilçelerden binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren Şanlıurfa`ya akın etti. İftar saatinin yaklaşması ile dolup taşan tarihi yerler, Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılan yemekten alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Saatlerin ilerlemesi ile adeta adım atacak yer kalmayan Balıklıgöl`de vatandaşlar, menüde yer alan pilav, et kavurması, cacık, tatlı, su,ayran ve ekmekten alabilmek için birbiriyle yarıştı. İftar saatinin yaklaşması ile birlikte sırada bekleyen vatandaşlar acele etmesiyle birlikte izdiham yaşandı. Ezilme tehlikesi geçiren yaşlı bayanlar ve çocuklar polis ekipleri tarafından yardın edilerek kalabalıktan çıkartıldı

4 ayrı bölgeden dağıtılan yemekler kimini memnun ederken, kimini de sinirlendirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, iftar saati öncesinde dağıtılan yemek kazanlarının başında durarak dua etti. Bu sırada izdiham arasında kalarak sinirlenen bir vatandaş elindeki yemeği yere attı. Kadir Gecesi nedeniyle kente gelenler gezilerine devam etti. Görmez ve beraberindeki kalabalık, okunan ezanla birlikte dua etti. Görmez, iftarını açtıktan sonra, açık havada Akşam Namazı`nı kıldırdı. Prof. Dr.Görmez, iftar programının ardından, Dergah Camii`ndeki mevlide katıldı.
Kaynak: İHA